Dress for Success Gorinchem

Heb je een uitkering of een minimuminkomen en binnenkort een sollicitatiegesprek? De vrijwilligers van Dress for Success Gorinchem helpen je graag om gratis een geschikte outfit uit te zoeken. Neem contact met ons op voor een afspraak.

Coördinator Wilma Hamstra, bereikbaar op 06 – 22 77 40 65 of [email protected]

————————————————–

Onze openingstijden:

DINSDAG           12.00 – 16.00 uur.
DONDERDAG     9.00 – 13.00 uur.

Lees het laatste nieuws van Dress for Success Gorinchem op facebook:

10 jaar Dress for Success in Gorinchem
november 2016

Het is alweer 10 jaar geleden dat Dress for Success Gorinchem de winkel opende om haar klanten in een nieuwe outfit te steken voor hun sollicitatie. In die 10 jaar hielpen onze vrijwilligers bijna 1200 klanten. Samen met coördinator Wilma Hamstra, die haar eerste jaar er bijna heeft opzitten, staan we stil bij het 10-jarige jubileum.

200 stropdassen
Dress for Success Gorinchem is voortgekomen uit de Vrouwenraad van Gorinchem. Na de oprichting in 2006 hielp de winkel in eerste instantie ook alleen vrouwen. Wilma Hamstra: ‘Uit de 200 stropdassen die onze vrijwilligers intussen hebben geknoopt, blijkt gelukkig dat mannen alweer een hele tijd net zo welkom zijn. Onze werkwijze is nog steeds onveranderd: Dress for Success helpt mensen met een minimum inkomen om goed voor de dag te komen bij hun sollicitatie. En een eerste indruk maak je geen tweede keer, zei mijn voorganger Wil Krielaart altijd.’

Cadeau voor iedere klant!
Als mensen er goed uitzien, worden ze zelfverzekerd. Dat is de gedachte van Dress for Success. Wilma: ‘Je ziet mensen echt opfleuren als ze zichzelf in de spiegel zien. En het werkt, want bijna 50% van onze klanten had uiteindelijk succes bij hun sollicitatie. Ter ere van ons 10-jarige jubileum geven we onze klanten daarom graag een cadeau dat daarbij past. Tot het einde van het jaar krijgen onze klanten bij bezoek aan de winkel een 10-delig cadeaupakket met verzorgingsproducten!’

Onmisbare donateurs, doorverwijzers en vrijwilligers
Het succes van onze klanten was niet mogelijk zonder de hulp van donateurs, de consulenten die doorverwijzen en onze vrijwilligers. Wilma: ‘Er zijn zoveel mensen die ons helpen op allerlei verschillende manieren. Met kleding, door hun goede werk en door de tijd die ze belangeloos aan ons geven. Bedankt allemaal en op naar de volgende 10 jaar!’


Bedankt donateurs!
augustus 2016

In de afgelopen maanden hebben we van verschillende bedrijven en particulieren weer fantastische kledingdonaties gekregen om onze klanten in een prima outfit te steken. Bedankt donateurs:

 • Van Maxelle Mode in Gorinchem ontvingen we begin dit jaar 3 dozen dameskleding.
 • De Soroptimisten, internationale organisatie voor vakvrouwen, gaven ons in maart na een kledingbeurs de overgebleven dameskleding en accessoires.
 • In maart kregen we ook van vrouwenbeweging Passage, afdeling Ameide, een kledingdonatie met daarbij fijne herenkleding.
 • Modezaak Oger verraste Dress for Succes Nederland in april met 2.000 outfits. Ook de winkel in Gorinchem heeft daar mooie pakken van gekregen.
 • In mei kregen we van een particulier een mooie verzameling (mini) verzorgingsproducten om mee te geven aan sollicitanten.

We dragen iedereen, bedrijven en particulieren, een warm hart toe die kleding bij ons heeft gebracht of ons op een andere manier heeft ondersteund. Jullie maken het mogelijk dat onze klanten goed voor de dag kunnen komen bij een sollicitatie!


Afscheid nemen…………………
november 2015
Afscheid nemen, iedereen weet hoe moeilijk dit soms kan zijn. Na meer dan 10 jaar coördinator van DFS regio Gorinchem te zijn geweest is het moment aangebroken om het stokje over te dragen. Soms ben je blij en opgelucht dat je eindelijk de beslissing genomen hebt weg te gaan, misschien wil je nog wel een nieuwe uitdaging………………………….? Veel zal afhangen van m’n gezondheid: wat kan ik en wat wil ik nog en wat wil ik beslist niet meer.
Hoe dan ook, ik ben ontzettend blij dat ik een nieuwe coördinator gevonden heb in de persoon van Wilma Hamstra uit Gorinchem, die m.i.v. half december officieel het stokje over gaat nemen.

Hierbij wil ik iedereen die mij de afgelopen jaren met raad en daad heeft bijgestaan, ontzettend bedanken voor hun steun. Zonder de intensieve samenwerking met organisaties, die met onze doelgroepen te maken hebben, was dit voor mij onmogelijk geweest.
Om de winkel tot een succes te maken mag ik de kledingdonateurs en de medewerkers in de winkel hierbij niet vergeten. Cliënten adviseren bij het zoeken naar een geschikte outfit is geen gemakkelijke “job”. Dit vraagt geduld en empathie en neemt soms uren in beslag. In de loop der jaren hebben zij ca. 1300 cliënten aan een mooie en passende outfit geholpen.

Tot slot een citaat van Hans Bouman:
Die ander niet ontmoedigen, z’n motivatie ontnemen, de put in praten, Het is zo negatief. Sta hem liever bij, omring hem met hartverwarmende taal Bevestig hem in wat hij droomt en hoopt Wees mens voor hem, opbeurend en inspirerend mens
Deze tekst heeft mij bij de uitvoering van mijn taak als coördinator altijd geïnspireerd. Ik kan terug zien op een fijne tijd bij DFS, de bijzondere gesprekken die ik in de winkel met cliënten mocht voeren en vooral het in mij gestelde vertrouwen door het bestuur van de vestiging Gorinchem, de adviesgroep, bestuur DFS Nederland, de diverse organisaties en medewerkers van de winkel. Ook niet te vergeten alle coördinatoren van de overige vestigingen in Nederland, hartelijk bedankt.
Ik wens Wilma Hamstra veel succes bij het uitvoeren van haar taak!

Wil Krielaart

Contactinformatie

Adres
Bezoek- en postadres:
Dress for Success Gorinchem
Bornsteeg 18
4201 CN Gorinchem
E-mail
[email protected]

Openingstijden winkel
Dinsdag          12.00 – 16.00 uur
Donderdag      9.00 – 13.00 uur

Bezoek op afspraak, via coördinator Wilma Hamstra, tel 06 – 22 77 40 65

Financieel Ondersteunen
Kleding krijgen we gratis van bedrijven en particulieren. Om een outfit compleet te maken zijn er soms extra kosten.
Je kunt ons ondersteunen door je bijdrage over te maken op bankrekeningnummer NL60 RABO 0128 6554 10 t.n.v. Stichting Dress for Success Gorinchem o.v.v. ‘gift Dress for Success Gorinchem’. Elke bijdrage is van harte welkom.

Giften aan erkende goede doelen en instellingen met de ANBI-status kunnen fiscaal aftrekbaar zijn.
Stichting Dress for Success Gorinchem is een algemeen nut beogende instelling (ANBI).
Lees meer informatie over fiscaal aftrekbare giften: bij belastingdienst en/of bij ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling)

Dress for Success Gorinchem zoekt op korte termijn een vrijwillige:

                        Secretaris (m/v)

Wil jij je als bestuurslid hard maken voor een maatschappelijke organisatie in Gorinchem? Wil jij je netwerk inzetten en uitbreiden om werkzoekenden te helpen zodat zij goed gekleed naar een nieuwe baan kunnen? Dan komen wij graag met jou in contact!

We bieden je een afwisselend takenpakket:

 • Contacten onderhouden zowel binnen als buiten de organisatie, waaronder Dress for Success Nederland en Dress for Success Worldwide.
 • Het samen met de voorzitter opstellen van het beleidsplan en het jaarverslag.
 • Verzamelen, ordenen en toegankelijk maken en houden van alle relevante informatie in een archief.
 • Secretariële taken ten behoeve van vergaderingen.
 • Zorgen voor de binnenkomende- en uitgaande correspondentie en beoordelen of ontvangen stukken onder de aandacht van het bestuur gebracht moeten worden.

Jouw kwaliteiten:

 • Kennis van geautomatiseerde systemen
 • Dienstverlenende instelling
 • Organisatietalent
 • Enige bestuurlijke ervaring is een pré

Wanneer               : per direct
Aantal uren           : in overleg

Wij werken in een informeel, gezellig team waarin eigen inbreng op prijs wordt gesteld. Wil je meer weten over de vacature of over de verdere procedure? Neem dan contact op met Wilma Hamstra, projectcoördinator. Zij is te bereiken op telefoonnummer 06-22 77 40 65 en via [email protected]


Werk jij mee aan het succes van onze klanten? Wij zoeken ook vrijwillige:

                        Winkelmedewerkers m/v

Heb je affiniteit met mode en wil je werkervaring opdoen? Of heb je nu geen baan, maar wil je wel bezig blijven in de mode? Kom dan ons winkelteam versterken en help onze klanten op dinsdagmiddag of donderdagochtend om goed gekleed naar hun sollicitatie te gaan.

Wat bieden we onze vrijwilligers?
– Goede ondersteuning en begeleiding tijdens de inwerkperiode
– De kans om werkervaring op te doen
– Leuk en zeer gewaardeerd werk
– Een gezellige werkplek met leuke collega’s

Wat vragen we van jou?
– Goed kunnen samenwerken in een team
– Goede sociale vaardigheden
– Affiniteit met mode en kleding
– Minimaal een dagdeel per week beschikbaar
– Bereidheid om deel te nemen aan vrijwilligersoverleg en PR activiteiten

Meer weten?
Bel onze coördinator Wilma Hamstra: 06 – 22 77 40 65

Gorinchem, 2015.

Ik ben al een tijd zonder werk en ben via de gemeente in contact gekomen met Dress for Success. Ik ben al langere tijd werk aan het zoeken en na een sollicitatietraject via de gemeente ga ik ga binnenkort solliciteren. Toen ik dat bij mijn trajectbegeleider vertelde dat ik ging solliciteren ben ik doorgestuurd naar jullie winkel.

Ik ben bij de winkel geweest en geadviseerd om bepaalde kleding te dragen. Ik mocht daarna een outfit uitzoeken. Jullie hebben me geweldig geholpen, ik heb na een aantal outfits te hebben gepast, een mooi pak, blauw met een witte streep, gekregen. Ik voel mij daar heel plezierig in.

Gistermiddag heb ik op een netwerk bijeenkomst van het UWV Breda en uitzendbureaus een korte presentatie gegeven over mijn zoektocht naar werk. In mijn nieuwe pak, de presentatie ging goed en ik kreeg leuke respons. Ben superblij met mijn outfit. Heb echt een superdag gehad!

Hartelijk dank, ook de andere dames van de winkel, voor de goede zorgen.

Ik wens jullie veel succes met dressforsuccess!

Heel veel dank, Ineke.

logo van Noordenne

davinci

clau

CSlogo

expresso

mc

rabo

mmode

rsd

Wist u dat:

…. wij ook presentaties en workshops voor groepen geven op locatie?

… voor groepen mensen die een stage- of werkervaringsplek krijgen
toegewezen óf verplicht vrijwilligerswerk gaan doen, ook in
aanmerking komen voor een gratis outfit uit onze winkel?

…. u kleding kunt brengen waarmee u onze klanten steunt in het vinden van een passende baan. (kleding moet z.g.a.n. en schoon en heel zijn.) Wij hebben heel graag herenkleding en herenschoenen.

…. kleding die niet geschikt is voor onze winkel, door ons wordt gedoneerd aan voedsel- en kledingbanken, en andere goede doelen in onze regio?

Dress for Success Regio Gorinchem is sinds 2006 een algemeen nut beogende instelling (ANBI).

Naam: Stichting Dress for Success
Regio Gorinchem
RSIN/fiscaalnummer: 8171.98.477
Contactgegevens: Dress for Success Regio Gorinchem
Postadres: Bornsteeg 18
4201 CN Gorinchem
Bezoekadres: Bornsteeg 18
4201 CN Gorinchem
[email protected]
Bestuurssamenstelling: Dhr. D.H. Hoogenraad, voorzitter
Dhr. J. B. van den Berg, penningmeester

Beleidsplan: klik op deze link

Beloningsbeleid:

Dress for Success Gorinchem is een vrijwilligersorganisatie. De vrijwilligers ontvangen geen vaste vrijwilligersvergoeding de bestuurders worden niet beloond. Aan de coördinator wordt een vrijwilligersvergoeding betaald.

Doelstelling:

Het aanmoedigen van vrouwen en mannen met een uitkering of minimum inkomen bij het vinden van een betaalde (deeltijd) baan, stage- of werkervaringsplaats en vrijwilligerswerk of bij het starten als zelfstandig ondernemer, door middel van het verstrekken om niet, van sollicitatieoutfit om representatief gekleed naar een sollicitatiegesprek te gaan.
Onze stichting vervult hierin een belangrijke taak.
De stichting beoogt geen winst.

Verslag van de uitgeoefende activiteiten: het jaarverslag.

Financiële verantwoording: de financiële verslaglegging.

Missie Dress for Success Nederland
‘De missie van Dress for Success® is vrouwen en mannen in staat te stellen economische onafhankelijkheid te bereiken, met een ondersteunend netwerk, professionele kleding en de ontwikkeling van vaardigheden om beter te functioneren in hun werk en persoonlijk leven.’