Veelgestelde vragen

Wat doet Dress for Success?

Dress for Success is een prossionele non-profit organisatie die werkzoekenden met een minimum inkomen voorziet van representatieve kleding en individueel advies om succesvol te kunnen solliciteren. Het kan gaan om een baan in loondienst of een opdracht voor een zelfstandig ondernemer. Op deze manier helpen wij mensen om goed voor de dag te komen bij het vinden van werk. Uiteindelijk gaat het er om dat mensen weer mee kunnen doen in de maatschappij, uit de armoede komen en economisch zelfstandig worden.

Dress for Success: wat is het succes dan?

In de Dress For Success winkels in Nederland komen jaarlijks ongeveer 2500 mensen voor een kleedsessie. Meer dan 60 % daarvan vindt daarna ook een baan. Dress for Success kan daarom een belangrijke schakel zijn op weg naar een sollicitatiegesprek of presentatie en zo de kans op (betaald) werk vergroten.

Wanneer kan ik terecht bij Dress for Succes?

Je kunt bij ons terecht indien je op zoek bent naar werk, in het bezit bent van een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek of presentatie en een minimuminkomen hebt. Een minimuminkomen is een inkomen op bijstandsniveau.

Hoe gaat het in zijn werk in de winkel?

Voor meer informatie over de werkwijze klik hier .

Hoe lang duurt een afspraak in een winkel ?

Een gemiddeld winkelbezoek van een klant duurt ongeveer één tot anderhalf uur. Dit omvat de kennismaking, het kleding- en presentatieadvies en het doorpassen en kiezen van kleding.

Hoe vaak mag ik gebruik maken van Dress for Success ?

Je bent twee maal welkom bij ons. Je ontvangt je eerste outfit wanneer je gaat solliciteren. De ontvangen kleding mag je houden, ook als je sollicitatie niet gelukt is. Je komt in aanmerking voor een tweede outfit, wanneer je sollicitatie succesvol verlopen is en een arbeidsovereenkomst of opdrachtovereenkomst kunt overleggen.

Is Dress for Success aan leeftijd gebonden ?

Nee, Dress for Success hanteert geen leeftijdscriteria. Ervan uitgaande dat werkzoekenden een sollicitatieplicht hebben tot 65 jaar, is iedereen vanaf 18 jaar welkom.

Ik ben zzp'er en ga starten vanuit een minimuminkomen. Kan ik ook bij Dress for Success terecht ?

Ja, neem voor het eerste bezoek aan Dress for Success een kopie mee van je inkomen en de uitnodiging/ bevestiging van je presentatie-afspraak. En voor het tweede bezoek een kopie van de verkregen opdracht.

Wat voor soort kleding biedt Dress for Success aan?

Wij bieden nieuwe of gedragen kleding in goede staat in alle gangbare maten en uiteenlopende stijlen aan. En uiteraard voor mannen en vrouwen.

Hoe gaat Dress for Success met mijn persoonlijke informatie om?

De vrijwilliger die jou helpt bij het vinden van een geschikte outfit, zal ook een aantal gegevens van je willen noteren. Hoe we daar mee omgaan lees je in de privacyverklaring van Dress for Success. Ook willen we graag weten hoe je onze dienstverlening ervaren hebt. Dress for Success zal nooit informatie doorgeven aan derden.

Wat gebeurt er met de kleding die niet geschikt is voor de winkel(s) van Dress for Success ?

Alle kleding wordt goed nagekeken. Dit gebeurt bij ontvangst en periodiek als ze al in de winkel hangt. De kleding die niet (meer) geschikt is, wordt doorgegeven aan goede doelen.

Kan ik ook werken bij Dress for Sucess?

Onze organisatie draait voor 90% op vrijwilligers die hun tijd en energie besteden aan het helpen van (mede-)mensen. Onze winkels hebben regelmatig plek voor nieuwe collega-vrijwilligers. Lijkt het jou leuk om mensen te helpen bij hun zoektocht naar nieuw werk? Neem dan contact op met een van onze winkels.

Kan ik een nieuwe Dress for Sucess-winkel starten?

Dress for Success wil in Nederland verder groeien. Bij het starten van nieuwe initiatieven houden wij rekening met de ligging van bestaande vestigingen en het aantal inwoners in de gewenste vestigingsplaats. Wil je zelf een vestiging van Dress for Success starten, neem dan voor meer informatie of advies contact met ons op. We informeren je graag!

Hoeveel mensen bereikt Dress for Success?

In Nederland helpen wij meer dan 2.000 minima per jaar gratis met persoonlijk advies en een passende outfit zodat ze de kans op (nieuw) werk vergroten. We doen dat vanuit 10 ‘winkels’ door heel het land en met meer dan 300 vrijwilligers. Wereldwijd is Dress for Success actief in 19 landen. In totaal bestaat ons netwerk uit meer dan 140 winkels en hebben we ruim 850.000 (voornamelijk) vrouwen met nieuwe kleding aan een nieuwe start in hun leven geholpen.

Hoe komt Dress for Success aan geld?

Onze activiteiten worden gefinancierd door sociaal-maatschappelijke organisaties en donaties van bedrijven en particulieren.

Hoeveel geld geeft Dress for Success uit aan het binnenhalen van donaties of inzamelen van kleding?

Bestuursleden en medewerkers van Dress for Success werken bijna allemaal op vrijwillige basis voor onze organisatie. Wij hebben geen grote inzamelacties of commerciële budgetten. Alle kleding komt (na selectie) gegarandeerd in onze winkels terecht. Je bepaalt zelf bij welke vestiging je financiële – of kledingdonatie terechtkomt.

Collecteren jullie ook?

Nee, Dress for Success kent geen collecte-acties. Wij kunnen onze activiteiten uitvoeren dankzij de financiële steun van sociaal-maatschappelijke organisaties en donaties van bedrijven en particulieren.

Kan ik het jaarverslag/de jaarrekening van Dress for Success lezen?

Jazeker, dat kan. Ons meest recente jaarverslag vind je hier en onze jaarrekening vind je hier.

Hoe kan ik bijdragen?

Dress for Success kan het niet alleen. Wij kunnen alle support gebruiken. Ook die van jou.

  •  Word Friend. Dan machtig je Dress for Success om maandelijks of eenmalig een bepaald bedrag van je rekening af te schrijven.

Met jouw financiële steun zijn wij in staat om onze winkelactiviteiten uit te (blijven) voeren en de landelijke organisatie te laten functioneren. Wil je een financiële donatie doen aan de landelijke organisatie van Dress for Success? Dat kan door een bedrag over te maken op rekeningnummer NL02TRIO0390513563 ten name van Dress for Success Nederland, te Almere. Wil je liever een winkel rechtstreeks financieel steunen? Kijk dan op de pagina van de betreffende winkel voor meer informatie.

  • Organiseer een actie. Verzin een leuke actie om geld of kleding in te zamelen en help ons om op onze beurt werkzoekenden te helpen.
  • Sponsor Dress for Success met je bedrijf. Word sponsor of organiseer een kledinginzamelactie. Onze winkels zijn continu op zoek naar representatieve kleding en bijpassende schoenen en accessoires. Dress for Success heeft slechts in beperkte mate de beschikking over nieuwe kleding. Daarom is gebruikte kleding, mits niet gedateerd, gereinigd en nog in goede staat, bij ons van harte welkom.

Waar gaat mijn bijdrage naar toe?

Je kunt zelf aangeven of je je bijdrage wilt schenken aan een lokale Dress for Succes-winkel of dat je wilt bijdragen aan de landelijke activiteiten van Dress for Success. Neem vrijblijvend contact met ons op als je hierover meer informatie wenst.

Hoe kan ik geld geven met belastingvoordeel/een notariële akte?

Dress for Success Nederland is een zogenaamde Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Giften aan ons kun je, onder voorwaarden, aftrekken van de belasting. Klik hier  voor de regels en voorwaarden.

Hoe kan ik mijn machtiging opzeggen of stopzetten?

Je kunt je machtiging opzeggen door een mail te sturen naar info@dressforsuccess.nl.

Ik wil kleding doneren

Icon box description

Ik wil sponsor worden

Icon box description

Ik wil vrijwilliger worden

Icon box description