Dress for Success Nederland zoekt een bureaumanager

In het kort

Gezocht: Enthousiaste en zelfstandige ondersteuner van Dress for Success Nederland

Taakomschrijving

Dress for Success is een vrijwilligersorganisatie die mensen met een krappe beurs ondersteunt bij het vinden van een baan/ stage of vrijwilligerswerk, door hen te voorzien van passende kleding om succesvol te kunnen solliciteren. Er zijn 9 winkels bij Dress for Success NL aangesloten.

Wat ga je doen? 
Als bureaumedewerker zorg je voor de ondersteuning van het landelijk bestuur:
– Het beheren van de telefoon en de mail
– Het organiseren van bijeenkomsten
– Het maken van besluitenlijsten/ actielijsten van vergaderingen
– Het beheer van dropbox (archivering van notities en vergaderstukken)
– Redactie van nieuwsbrieven en bestuursberichten

Je bent een belangrijke schakel in de communicatie binnen en buiten de vereniging:
– Je bent een aanspreekpunt voor de winkels
– Je bent een eerste aanspreekpunt voor externe contacten
– Je onderhoudt contacten met de 9 winkels, de winkelbesturen en de winkelmanagers
– Je houdt de website actueel en plaatst berichten op social media (facebook en twitter)

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?

Wij zoeken iemand die:
– Zelfstandig kan werken, voornamelijk vanuit je thuissituatie (er is geen kantoor)
– Een goede (schriftelijke) beheersing heeft van de Nederlandse taal
– Werkzaamheden goed kan organiseren en plannen
– De mogelijkheid heeft om ons gemiddeld 10 uur per week te helpen

Wat voor scholing krijg je aangeboden?

Je wordt ingewerkt door de secretaris van het bestuur van Dress for Success NL

Wat krijg je er voor terug?

Wij bieden:
– Een zelfstandige positie
– Zelf indelen van je werkzaamheden en werktijden (behoudens vergaderingen)
– Een vrijwilligersvergoeding
– Een vergoeding van gemaakte reis- en onkosten
– Nauwe samenwerking met de secretaris van het landelijk bestuur

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?

Je werkt bij een organisatie met een mooi doel: mensen helpen op weg naar economische zelfstandigheid. En dat doe je samen met andere vrijwilligers die net zo gemotiveerd zijn.

Werktijden

Kun je grotendeels zelf regelen. Soms avondvergaderingen.

Hoe kom je in aanmerking?

Stuur een email naar info@dressforsuccess.nl.

Modelabel Marjolein Elisabeth sponsort Dress for Success Nederland

Modelabel Marjolein Elisabeth viert haar 5-jarig jubileum met een limited edition ME lucky t-shirt. Marjolein in ‘t Veld, eigenaresse: “Een engeltje op je schouder kan iedereen zo nu en dan gebruiken! Voor een sollicitatie voor je droombaan bijvoorbeeld.” Dat is de gedachte achter dit speciale t-shirt.
Het mooie is dat Marjolein van elk verkocht t-shirt € 2,50 doneert aan Dress for Success Nederland.
Het shirt kost € 39,- en kan besteld worden via: www.marjoleinelisabeth.nl.

 

Mooie opbrengst jubileumactie KLiNGEL: 2.500 euro!

Uit handen van Linda de Man mocht Yvette van Aarle, bestuurslid fondsenwerving en sponsoring van Dress for Success Nederland, 2.500 euro in ontvangst nemen. Een mooi resultaat van de jubileumactie van het online modebedrijf KLiNGEL.


Het werk van Dress for Success in Nederland heeft een prominente rol gespeeld in de jubileumactie van KLiNGEL, die het bedrijf vanwege zijn 25-jarige bestaan in april was gestart. De actie duurde tot eind juni.

 

 

Het bedrijf heeft een jubileumcollectie laten samenstellen door Patty Zomer, ambassadeur van Dress for Success Amsterdam. Klanten van KLiNGEL konden kleding uit deze collectie kopen en steunden zo het werk van Dress for Success.


Onderdeel van de campagne was ook een foto shoot met vrijwilligers van verschillende Dress for Success winkels. De foto’s en verhalen van vrijwilligers vormden het hart van de campagne en werden gebruikt in een flyer die KLiNGEL bezorgde bij 150.000 adressen en op Facebook. Ook was kleding uit de collectie te koop tijdens de Libelle Zomerweek.

 

 

 

Van Aarle: “Wij zijn enorm dankbaar voor de donatie van KLiNGEL en de steun van hun klanten aan de actie. Naast kleding hebben wij ook geld nodig om als goed doel onze missie te kunnen vervullen. Elke euro telt! Het is de bedoeling om in de toekomst meer van dergelijke samenwerkingen op te zetten“.

Doet u mee?

Ook jij kunt ons werk steunen. Word vrijwilliger of doe hier een financiële donatie. Gebruik bijvoorbeeld bij elke online aankoop www.sponsorkliks.nl om ons te steunen zonder dat het u geld kost. Op deze pagina lees je meer.

Interview Marie Claire Dress for Success Leiden

‘Bij Dress for Success krijgt een klant een uur lang persoonlijke aandacht, zodat hij/zij vol zelfvertrouwen kan gaan solliciteren’. Dat zegt winkelmedewerker Anita Bijkerk van Dress for Success Leiden in een interview in het tijdschrift Marie Claire, dat deze maand is verschenen. Het blad richt zich op sterke en stijlvolle vrouwen tussen de 25 en 38 jaar. Op de site van het blad staat een filmpje met het interview. Mooie publiciteit voor ons werk! Het levert ons weer meer naamsbekendheid op.

Lees hier het interview met Anita Bijkerk

Bekijk hier het filmpje

Modebedrijf KLiNGEL steunt Dress for Success met jubileum actie

Op 20 april valt een flyer van het online modebedrijf KLiNGEL op de mat bij 150.000 adressen. In deze flyer staat algemene informatie over Dress for Success en poseren vrijwilligers en een winkelmanager van een aantal Dress for Successwinkels in kleding uit de jubileumcollectie van KLiNGEL, dat dit jaar 25 jaar bestaat. KLiNGEL wil dit jubileum groots vieren en doet dat met een speciale actie voor Dress for Success.

KLiNGEL is een sympathiek, nuchter en positief merk en ziet een mooie connectie met Dress for Success, waarbij zij ook graag vrouwen op leeftijd wil helpen re-integreren. Vandaar dat KLiNGEL contact heeft gezocht met Dress for Success, met als resultaat een jubileum actie waarin wij een prominente rol spelen. Klik hier voor meer informatie.