Vacature: secretaris bestuur Dress Amsterdam

Dress for Success Amsterdam zoekt een enthousiaste secretaris voor het bestuur die geïnspireerd raakt door de slogan:

Goed gekleed op weg naar een baan en uit de armoede!

Profielschets nieuwe bestuurder stichting Dress for Success Amsterdam

Wat Dress for Success is

Dress for Success is een vrijwilligersorganisatie die werkzoekenden met een ‘minimuminkomen’, voorziet van gratis representatieve kleding en praktische adviezen om succesvol te kunnen solliciteren. Op deze manier helpen in onze kledingwinkel 40-50 vrijwilligers mensen op weg naar economische onafhankelijkheid.

Dress voor Success is er voor mensen die onvoldoende financiële middelen hebben om zich passend te kleden voor een sollicitatie- of acquisitiegesprek. In onze winkel helpen wij bij het samenstellen van een nieuwe outfit: die past bij de functie en bij de werkzoekende. Zo zorgen we er samen voor dat men representatief op de presentatie of het sollicitatiegesprek verschijnt en de kans op een goede eerste indruk niet hoeft te missen.

De kleding in de winkels is afkomstig van donaties uit het bedrijfsleven en van particulieren. Omdat wij geen winstdoelstelling hebben, worden alle outfits en adviezen gratis verstrekt.

Het bestuur

Stichting Dress for Success Amsterdam streeft naar een informeel en collegiaal bestuur, dat op evenwichtige wijze is samengesteld uit een team van mensen met verschillende achtergronden, sekse en leeftijden.
Het onbezoldigde bestuur bestaat uit drie tot zeven personen. De zittingstermijn van een bestuurslid is in principe vier jaar en mag eenmaal verlengd worden.

De werving van bestuursleden

Bij de werving van nieuwe bestuursleden wordt de vacature openbaar gemaakt, in elk geval via de website van de stichting en via oproepen op sociale media. Het zittende bestuur speelt een centrale rol bij het werven van kandidaten, en kiest indien er sprake is van meer dan één kandidaat bij meerderheid van stemmen.

Algemene profielschets bestuursleden

  • draagt het werk van Dress for Success Amsterdam een warm hart toe;
  • heeft bestuurlijke ervaring;
  • is in staat om hoofd- en bijzaken van elkaar te onderscheiden;
  • heeft enige basiskennis van financiële zaken (een begroting en jaarrekening kunnen lezen);
  • is betrouwbaar en integer;
  • is voldoende beschikbaar (gemiddeld 8 uur per maand, minimaal 8 vergaderingen op dinsdagavonden van 20.00-22.30 in de winkel in Amsterdam).

Profiel Secretaris bestuur

  • goede mondelinge en schriftelijke communicatie
  • ervaring met het maken van verslaglegging en het voorbereiden van vergaderingen
  • affiniteit met een goed gedocumenteerde besluitvorming

Graag uw reactie met motivatie en het profiel waarop u reageert naar e- mail: voorzitter.amsterdam@dressforsuccess.nl

Voor informatie kunt u bellen met de voorzitter van het bestuur Marco Oskam 06-12200519