Hoogezand-Sappemeer

Je wilt graag een baan die bij je past
Als je een uitkering hebt, valt het niet mee om je voor een sollicitatiegesprek goed te kleden. Kleding moet bij je passen en representatief zijn. Bij Dress for Success Hoogezand-Sappemeer kunnen we je helpen met gratis kleding en adviezen. 64% Van de mensen die via een van de 10 Dress for Successwinkels solliciteert, heeft succes en mag terugkomen voor een tweede gratis kledingset. Want kleding die je aantrekt voor je werk is anders dan sollicitatiekleding. Dress for Success Hoogezand-Sappemeer is voor bezoekers uit de hele provincie Groningen.

Ben je aan het solliciteren?
Heb je geen betaald werk? Ontvang je een uitkering of heb je een laag inkomen? Ben je aan het solliciteren? Vraag dan aan je coach van Werkplein / Werk en Inkomen of je gratis mag komen winkelen bij Dress for Success. Een kledingset bestaat uit: bovenkleding, schoenen en accessoires. Je kiest de outfit die bij jou en bij de baan past en wordt anderhalf uur één op één begeleid door een van de vrijwilligers. Ook krijg je adviezen over je presentatie. Aan het eind van de kledingsessie ontvang je een boekje met tips op gebied van kleding en presentatie. Een eerste indruk maak je maar één keer!

Maak een afspraak
Je kunt maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur bellen voor een afspraak met coördinator Ria Sybesma 06 – 33 38 75 49.
Er volgt een telefonische intake.

Dress for Success Hoogezand-Sappemeer verzorgt ook workshops voor een groep van ongeveer 6 personen. Het gaat om mensen in de oriëntatiefase op weg naar een baan. Er is aandacht voor kleding- en presentatietips, ook individueel op de deelnemers gericht.

Klik hier voor meer informatie over de workshop (PDF).

Adres
Dress for Success Hoogezand-Sappemeer is een shop-in-a-shop bij Kledingbank Maxima, Molenraai 1, 9611TH Sappemeer.

Telefoon en mail
Je kunt maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur bellen voor een afspraak met coördinator Ria Sybesma 06 – 33 38 75 49.
Je kunt ook mailen: manager.hoogezand-sappemeer@dressforsuccess.nl

Route
Dichtbij afslag 42 Sappemeer van de A7.
Over de brug naar t-kruising; linksaf.
De weg maakt een bocht naar rechts, 1e weg links: Molenraai.
Dress for Success is na 200 meter aan de linker kant.

Bestuur
Bellen met bestuurslid Henk Slagter: 06-10 58 49 23
Mailen kan ook: hoogezand-sappemeer@dressforsuccess.nl

Bankrekeningnummer
Het bankrekeningnummer is NL39 RABO 0322 0275 19 t.n.v. Stichting Dress for Success Hoogezand-Sappemeer.

Facebook

Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur.

Dress for Success is gesloten in de kerstvakantie.
In bijzondere situaties kunnen mogelijk uitzonderingen worden gemaakt.

Wat gebeurt er bij Dress for Success?
Wat doet een bezoek met je?

Enkele bezoekers zijn gefotografeerd voor en na de kledingsessie.
Met hun toestemming zijn deze foto’s geplaatst.

Donathan: “Ik ben erg goed geholpen bij Dress for Success. Ik heb een hele lastige maat van broeken, maar er werd heel veel moeite gedaan om voor mij toch een broek te vinden in de juiste maat. Het is gelukt! Ik ben heel erg blij met het eindresultaat.”

Esther: “ik voelde me meteen op mijn gemak. Er was heel veel mooie kleding. Tijdens het passen kreeg ik ook nog allerlei tips over welke kleding het beste paste bij mijn figuur. Ik voel me heel goed in deze jurk. Deze nieuwe outfit geeft me net dat stukje extra zelfvertrouwen dat ik nodig had.”

Davy: “Ik vond het een hele leuke ervaring. De sfeer was heel plezierig. Goed advies gekregen. Uiteindelijk met een heel mooi pak en overhemd naar huis gegaan. Kom maar op met dat sollicitatiegesprek…!”

“Heel blij met het resultaat en ontzettend
leuke hulp van jullie, bedankt.”

“Positief, professioneel en leuk geholpen.
Goed advies en Dress for Success is een
heel mooie winkel.”

Het team van Dress for Success Hoogezand-Sappemeer.

Links coördinator Ria Sybesma die ook workshops "Sollicitatiekleding" geeft.

Vrijwilligersprijs voor Dress for Success

HOOGEZAND – Bijna 600 vrijwilligers uit de gemeente Midden-Groningen hebben woensdagavond de bijeenkomst ‘Vrijwilligers Bedankt!’ bijgewoond.
Zoals ieder jaar organiseerde Kwartier Zorg en Welzijn dit feest in opdracht van de gemeente om alle vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Op deze avond bedienen het college van B en W en ambtenaren de vrijwilligers.

Aan het einde van de feestavond mocht de voorzitter van de jury, burgemeester Adriaan Hoogendoorn, de Vrijwilligersprijzen van Midden-Groningen 2019 uitreiken. Dit jaar kon de jury haar keuze bepalen uit 50 inzendingen. Het prijzengeld werd beschikbaar gesteld door de Rabobank Stad en Midden Groningen.
De zes prijzen van ieder 500 euro zijn gewonnen door Dress For Success,
Stichting Historische Scheepswerf Hoogezand-Sappemeer, de SooS van de Badde,
de Avondvierdaagse Noordbroek, de Molenstichting Midden- en Oost-Groningen
en de soos Olderloug.

Dress for Success en Kledingbanken Maxima zijn genomineerd voor Appeltjes van Oranje 2019
Jaarlijks worden door koningin Máxima de Appeltjes van Oranje uitgereikt aan een organisatie die zich onderscheidt. Voor 2019 is het thema: Aandacht voor

vrijwilligers. Dress for Success en de zes kledingbanken Maxima in de provincie Groningen werden aangemeld voor deze prijs.

Na een uitvoerige procedure werden Dress for Success en de kledingbanken Maxima uit 160 landelijke organisaties als een van de 12 genomineerd.
Men vond het bijzonder dat een vrijwilligersorganisatie zo’n professionele organisatie heeft opgezet. Ook de warmte van de vrijwilligers onder elkaar en het vrijwilligersbeleid sprak aan.

Bij de uitreiking op 23 mei door koningin Máxima bleek er geen prijs in te zitten, maar prachtig dat de nominatie tot Paleis Noordeinde reikte.

Artikel in de Dagblad van het Noorden.

Het artikel over Dress for Success kunt u hier lezen.

Dress for Success Hoogezand-Sappemeer geopend

Wie gaat solliciteren vanuit een bijstandsuitkering of een laag inkomen heeft, kan terecht bij Dress for Success in Hoogezand-Sappemeer.

Dress for Success is een aparte winkel (shop-in-a-shop) in Kledingbank Maxima aan de Molenraai in Sappemeer. Afkomstig uit Amerika, telt de formule negen winkels in Nederland. Men krijgt één-op-één een kleedsessie van ongeveer anderhalf uur om de geschikte kleding uit te kiezen. Daarnaast worden er presentatietips gegeven. 64 procent van de mensen die door Dress for Succes worden gekleed en voorbereid op de sollicitatie, slaagt. Men kan dan terugkomen voor een tweede gratis outfit voor naar het werk.

“Dress for Success Hoogezand-Sappemeer is de tiende Nederlandse winkel, bestemd voor klanten uit de hele provincie Groningen”, zegt Henk Slagter, voorzitter van het Samenwerkingsverband van Kledingbanken Maxima en oprichter van Dress for Success Hoogezand-Sappemeer.

Dress for Success Hoogezand-Sappemeer is op maandag 4 september 2017 geopend door de commissaris van de Koning in Groningen, de heer René Paas. Zie de uitnodiging voor meer informatie.

Artikel over Dress for Success Hoogezand-Sappemeer in DVHN.

Dress for Success werkt samen met de afdeling Werk en Inkomen / Reïntegratie van gemeenten in de provincie Groningen en in een deel van Drenthe. Vraag eerst aan je werkcoach of klantmanager je (gratis) mag gaan winkelen bij Dress for Success Hoogezand-Sappemeer.
Dress for Success is financieel afhankelijk van de bijdrage die de gemeenten aan Dress for Success geven, daarom gaat de verwijzing via de gemeente.
De gemeente geeft een gratis vervoersbewijs heen en weer naar Station Sappemeer-Oost, waar je wordt opgehaald, of regelt het vervoer op andere wijze.
Met de volgende gemeenten zijn samenwerkingsafspraken gemaakt:

  • Groningen
  • Midden-Groningen
  • Oldambt
  • Pekela
  • Westerwolde
  • Veendam
  • Stadskanaal
  • Het Hogeland
  • Emmen

Kleding doneren
Natuurlijk heeft Dress for Success kleding nodig: modieus en schoon.
Kleding kan gebracht worden tijdens openingsuren in de winkel.
Ook kan elke zaterdag in Buurthuis De Mellenshorst, Waterhuizerweg 36 in Haren tussen 10.00 en 12.00 uur kleding worden gebracht.

Dress for Success heeft met een aantal kleding- en schoenenzaken afspraken over het schenken van restpartijen.

Financieel Ondersteunen
Kleding krijgen we gratis van bedrijven en particulieren. Om een outfit compleet te maken zijn er soms extra kosten.
Je kunt ons ondersteunen door je bijdrage over te maken op bankrekeningnummer NL39RABO0322027519 t.n.v. Stichting Dress for Success Hoogezand-Sappemeer o.v.v. ‘gift Dress for Success Hoogezand-Sappemeer’. Elke bijdrage is van harte welkom.

Giften aan erkende goede doelen en instellingen met de ANBI-status kunnen fiscaal aftrekbaar zijn. Stichting Dress for Success Hoogezand-Sappemeer heeft de ANBI-status in aanvraag. Lees meer informatie over fiscaal aftrekbare giften: bij belastingdienst en/of bij ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).

Sponsoring van Dress for Success

Sponsoring van Dress for Success is fiscaal aantrekkelijk. De Belastingdienst heeft aan Dress for Success Hoogezand-Sappemeer een ANBI-verklaring toegekend. Dat betekent dat sponsorgiften en de schenking van restpartijen kleding of schoenen fiscaal kunnen worden verrekend.

Overweegt u om een restpartij kleding of schoenen aan Dress for Success te schenken, neem dan contact op met het bestuur; tel.nr. 06-10584923. Sponsoring kan een win-winsituatie zijn.

Dress for Success Hoogezand-Sappemeer dankt de sponsors hiernaast.

Naam: Stichting Dress for Success Hoogezand-Sappemeer
RSIN/fiscaalnummer: 857801090
Contactgegevens: Molenraai 1
9611 TH Sappemeer
06-33387549
Bestuurssamenstelling: Anja Brink, voorzitter
José Drent, secretaris
Gerda van Veen, penningmeester
Winnie Bakker, bestuurslid
Corinne Talsma, bestuurslid
Truus Gransbergen, bestuurslid
Wieny Kampinga, bestuurslid
Henk Slagter, bestuurslid

Beleidsplan: klik op deze link

Beloningsbeleid:
Dress for Success Hoogezand-Sappemeer is een vrijwilligersorganisatie. Er zijn geen mensen in dienst.

Doelstelling:
De doelstelling van Dress for Success is het bevorderen van de economische onafhankelijkheid van mensen die van een minimuminkomen of (bijstands)uitkering moeten leven. Dat doen we door hen professioneel te kleden als ze gaan solliciteren en hen te ondersteunen bij het vinden en behouden van werk.

Verslag van de uitgevoerde activiteiten:
Jaarverslag Dress for Success 2018
Jaarverslag Dress for Success 2017

Financiële verantwoording:
Financieel Jaarverslag Dress for Success 2018
Financieel Jaarverslag Dress for Success 2017

Privacyverklaring Dress for Success: klik op deze link

Missie Dress for Success Nederland
‘De missie van Dress for Success® is vrouwen en mannen in staat te stellen economische onafhankelijkheid te bereiken, met een ondersteunend netwerk, professionele kleding en de ontwikkeling van vaardigheden om beter te functioneren in hun werk en persoonlijk leven.’