'Een nieuwe outfit zorgt ervoor dat klanten vaak met veel meer zelfvertrouwen het sollicitatiegesprek in gaan.'
'Mooie, nette en goede kleding.
Ik ben heel professioneel en prettig geholpen.'
Senna Bouteba, Start Foundation
'Start Foundation steunt Dress for Success, omdat je bij werkgevers maar één keer een eerste indruk maakt.'
previous arrow
next arrow
Slider

Dress for Success Leeuwarden

Ontvang je een uitkering of een minimuminkomen? En ben je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek voor een baan, stage of vrijwilligerswerk? Bij Dress for Success Leeuwarden voorzien wij je kosteloos van een professionele outfit, zodat je zelfverzekerd een goede eerste indruk maakt.

Wil je gebruik maken van onze diensten? Bel of mail ons dan voor een afspraak op telefoonnummer 06 – 38 35 24 06 of mail naar dfsleeuwarden@gmail.com.

Instanties zoals gemeentelijke Sociale Diensten, UWV, re-integratiebureaus en wijkteams: uiteraard is het mogelijk om cliënten naar ons te verwijzen. Graag zelfs!

In dit filmpje van onze collega’s uit Amsterdam kun je goed zien wat we doen: Film over Dress for Success

Sjoukje, gekleed door onze vrijwilligers!

Wij zijn geopend op:

Woensdag: 10.00 – 14.00 uur.
Vrijdag: 10.00 – 14.00 uur.

Binnen deze openingstijden werken wij op afspraak, zodat we alle tijd en aandacht hebben om je te helpen!

Ook verzorgen onze deskundige vrijwilligers workshops solliciteren. Neem contact op voor meer informatie.

Team Leeuwarden

Het team van Dress for Success Leeuwarden bestaat uit momenteel uit zes enthousiaste en betrokken vrijwilligers en zes bestuursleden. De winkel wordt beurtelings bemand door Diana Visser, Hilly de Vries, Joke Vels, Toos ten Haken, Coby Tanja-Veldhuis en Titia Koopstra.

Het bestuur van de stichting Dress for Success Leeuwarden e.o. bestaat uit Zahra Mousazedeh (voorzitter), Nienke Zijlstra (secretaris), Karen Vasbinder (penningmeester) Sanne Borger en Wendy Scholten – Kluitenberg.

Winkel vrijwilligers

Vacatures

Er zijn momenteel geen vacatures.

 

Winkel open na restyling

Vanwege de restyling van de winkel en de corona-periode is de winkel een aantal maanden gesloten geweest. Gelukkig zijn  we zijn weer geopend en hebben we de eerste werkzoekenden alweer mogen kleden!

Dankzij Rabobank Coöperatiefonds, Lionsclub de Stadthouder, Lippe Wonen en Meubelmakerij Beertje ziet de winkel er weer prachtig uit! En uiteraard coronaproof ;-)!

Dress for Success Leeuwarden nog even dicht

We zijn momenteel gesloten, maar het staat niet stil bij Dress for Success Leeuwarden!

We werken hard aan de restyling van de winkel dankzij giften van Rabobank en Lionsclub de Stadthouder. Vandaag staat het schilderen van de wanden op het programma. Bestuur en vrijwilligers werken fijn samen bij het klussen.
De vloer hebben we geschonken gekregen van Lippe LAP Tapijtcentrum.

We gaan onze kasten hergebruiken ism Meubelmakerij Beertje. Daarnaast veel zin in onze nieuwe meubels. We houden jullie uiteraard op de hoogte van de vorderingen en onze (her)openingsdatum!

Ook blinden en slechtzienden kunnen terecht bij Dress for Success

Beluister het interview met Carola van Nuil van de Oogvereniging over de ervaringen van werkzoekende blinden en slechtzienden bij Dress for Success.

 

 

Bron: Special Mode & Kleding Zomer 2019, geproduceerd door De Voorste Kamer in opdracht van Bibliotheekservice Passend Lezen.

Dress for Succes Leeuwarden viert tienjarig bestaan met fundraising diner

5-10-2017

Op 27 april jongstleden bestond Dress for Success Leeuwarden tien jaar. Het bestuur laat dat niet onopgemerkt voorbijgaan en organiseert op 10 oktober a.s. een fundraising diner. Zahra Mousazadeh is sinds februari van dit jaar bestuurslid bij Dress for Success Leeuwarden en betrokken bij de organisatie van het diner. “Het is ons gezamenlijke feestje.”

Het klinkt wellicht sjiek, een fundraisingdiner. Maar waarom niet, dacht het bestuur van Dress for Success Leeuwarden begin dit jaar. “We wisten dat het flink aanpoten zou worden. Gaandeweg kreeg de avond steeds meer vorm doordat we gezamenlijk meermalen hierover gesproken hebben. Wij maar ook onze vrijwilligers werden steeds enthousiaster. Zij hebben ook heel wat werk verzet”, zegt Zahra.

(meer…)

Dress Leeuwarden: Persoonlijke aandacht en huiselijke sfeer belangrijk

8-5-2017

Dress for Success Leeuwarden scoort hoog op klanttevredenheid: gemiddeld een 8,5. Margie Keyner, vrijwilliger in de winkel, vertelt over hun aanpak. “We willen dat mensen goed gekleed de deur uitgaan. Daar hoort ook bij dat ze zich goed behandeld voelen.”

Margie in gesprek met een klant

(meer…)

Mooie kledinginzamelactie Aegon voor Leeuwarden

24-4-2017

Vrijdag 21 april was voor de medewerkers van Aegon Vrijwilligerswerk Vrijdag. Een van de goede doelen was Dress for Success Leeuwarden. “Een kledinginzamelingsactie op de kantoren in Leeuwarden en Groningen leverde een enorme hoeveelheid kleding op. De Aegon-vrijwilligers hebben ons geholpen om alles netjes te sorteren, zodat wij heel veel mooie sollicitatiekleding aan onze collectie kunnen toevoegen. We bedanken iedereen voor hun inspanningen”, aldus Margie Keyner, winkelmedewerker.

Vacatures bij Dress for Success Leeuwarden

Dress for Success Leeuwarden is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor diverse functies. Wil je deel uitmaken van een leuk team en iets voor je medemens betekenen? Bekijk dan snel de vacatures!

 

Nieuws

Donatie soroptimisten Beetsterzwaag – april 2019 – Na aanleiding van een lezing over het werk van Dress for Success, door onze vrijwilliger Hilly de Vries, voor de soroptimisten in Beetsterzwaag hebben wij van hen kleding en een donatie mogen ontvangen. Hartelijk dank daarvoor!

Donatie Rotaryclubs Leeuwarden – januari 2019 – Gezamelijk hebben alle rotaryclubs in Leeuwarden kleding ingezameld voor Dress for Success. Hiermee kunnen we veel cliënten van representatieve kleding voorzien. Wij willen iedereen die bij de inzameling betrokken is geweest hartelijk bedanken!

Verlengde financiële steun van de Gemeente Leeuwarden – december 2018 – De vrijwilligers en het bestuur van Dress for Success Leeuwarden zijn zeer verheugd met de verlengde financiële steun van de Gemeente Leeuwarden voor het jaar 2019.
Wij verstrekken vanaf de Emmakade kleding en kledingadvies aan inwoners met een uitkering of minimum inkomen én een uitnodiging voor een sollicitatie voor een betaalde baan of vrijwilligerswerk. Cliënten die worden doorverwezen vanuit de Gemeente maken een afspraak en worden voorzien van een kosteloze outfit die is afgestemd op de functie waarop hij/zij gaat solliciteren.

In 2017 en 2018 heeft Dress for Succes ook met de steun van de Gemeente Leeuwarden al inwoners mogen kleden, hetgeen in meerdere gevallen heeft geleid tot aanname voor werk en dus een verbeterd toekomstperspectief!

Onze vrijwilligers staan dus ook in 2019 weer graag voor hen klaar!

Donatie Bodycelli – november 2018 – Van Bodycelli uit Alkmaar hebben wij als gift een mooie collectie kleding ontvangen. Bodycelli is sterk in de maten 42 t/m 60. Er kan een keuze worden gemaakt uit gemaakt uit merken als Yoek, Vetono, Frappe en Cisco. Meer informatie kun je vinden op de website www.bodycelli.nl

Fundraising Dinner – oktober 2017 – Het Fundraising Dinner ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Dress for Success Leeuwarden was een groot succes! Zo’n 80 gasten genoten van een modeshow, waarin werkzoekenden zich konden presenteren. Gehuld in een mooie sollicitatie-outfit, hielden zij allemaal een korte pitch voor het publiek. Aansluitend, tijdens het diner, was er volop gelegenheid tot netwerken. Dress for Success Leeuwarden kan terugkijken op een zeer geslaagde jubileumviering. Lees meer in het artikel van  Huis aan Huis Leeuwarden.

Jubileum – september 2017 – Dress for Success Leeuwarden bestaat 10 jaar. Dat vieren wij op dinsdag 10 oktober a.s. met een Fundraising Dinner. Een ieder die zich bij ons betrokken voelt en ons financieel wil steunen, is van harte welkom.

Nieuwsbrief – juli 2017 – De nieuwsbrief van Dress for Success Leeuwarden is verschenen.

Jaarverslag – april 2017 – Het jaarverslag 2016 van Dress for Success Leeuwarden is verschenen.

Nieuwsbrief – december 2016 – De nieuwsbrief van Dress for Success Leeuwarden is verschenen.

Artikel Dagblad van het Noorden – november 2016 – Het Dagblad van het Noorden publiceerde op zaterdag 12 november een mooi artikel over Dress for Success Leeuwarden. Daarin beschrijft Karlijn ter Horst hoe een kleedsessie iemand gelukkig kan maken. Lees de digitale versie van het artikel.

Nieuwsbrief – juli 2016 – De nieuwsbrief van Dress for Success Leeuwarden is verschenen.

Jaarverslag – mei 2016 – Het jaarverslag 2015 van Dress for Success Leeuwarden is verschenen.

Bijdrage Gemeente Leeuwarden – februari 2016 – De Gemeente Leeuwarden heeft voor 2016 een bedrag van € 5.000 toegekend aan Dress for Success Leeuwarden. In voorgaande jaren steunde de gemeente Dress for Success al door het beschikbaar stellen van een bedrag per bijstandsgerechtigde klant. Dress for Success Leeuwarden is zeer content met deze nieuwe financieringswijze.

Donatie Lionsclub – februari 2016 – Lionsclub ‘Ljouwert 80’ uit Leeuwarden heeft een bedrag van € 2.000 beschikbaar gesteld aan Dress for Success Leeuwarden. Lionsclubs zetten zich belangeloos in om mensen te helpen. Wereldwijd zijn er 1,4 miljoen Lions. De drie kernwaarden van de Lions zijn: externe hulp, zelfontplooiing en vriendschap. Dress for Success Leeuwarden is ‘Ljouwert 80’ zeer erkentelijk voor deze donatie.

Nieuwsbrief – december 2015 – De nieuwsbrief van Dress for Success Leeuwarden is verschenen.

Nieuwsbrief – juli 2015 – De nieuwsbrief van Dress for Success Leeuwarden is verschenen.

Modeshow – juni 2015 – Vele werkzoekenden vinden hun weg naar Dress for Success Leeuwarden, maar dat aantal mag nog groeien. Daarom heeft Dress for Success Leeuwarden op 11 juni op feestelijke wijze laten zien wat zij voor sollicitanten kan betekenen. De modeshow was met name bedoeld voor de verwijzende instanties in het noorden van het land én voor sponsors. Van de mannequins en dressmen was het merendeel ooit klant bij Dress for Success Leeuwarden. Met veel enthousiasme werkten zij mee aan de show en flaneerden zij als professionals over de catwalk. Mede gezien de positieve reacties was de modeshow een groot succes. Bekijk de foto’s voor een impressie van dit evenement.

ANBI

Dress for Success Leeuwarden e.o. is sinds 2008 een algemeen nut beogende instelling (ANBI).

Naam: Stichting Dress for Success Leeuwarden e.o.
RSIN/fiscaalnummer: 8179.25.661
Contactgegevens: Dress for Success Leeuwarden e.o.
Emmakade 59
8921 AG Leeuwarden
dfsleeuwarden@gmail.com
06 – 38 35 24 06
Bestuurssamenstelling: Zahra Mousazedeh, voorzitter
Nienke Zijlstra, secretaris
Sanne Borger en Simone Feenstra PR & Communicatie
Karen Vasbinder-van Loon, penningmeester

Beleidsplan: klik op deze link

Beloningsbeleid:

Dress for Success Leeuwarden e.o. is een vrijwilligersorganisatie. Zij heeft geen mensen in dienst en vergoedt slechts onkosten, zoals reiskosten. De coördinator ontvangt een jaarlijkse vrijwillligersbijdrage.

Doelstelling:

De stichting heeft ten doel: het aanmoedigen van vrouwen en mannen met een uitkering bij het vinden van een betaalde (deeltijd)baan of bij het starten als zelfstandig ondernemer en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin van het woord.

Verslag van de uitgevoerde activiteiten: klik op deze link

Financiële verantwoording: klik op deze link

Privacyverklaring Dress for Success: klik op deze link

Missie Dress for Success Nederland
‘De missie van Dress for Success® is vrouwen en mannen in staat te stellen economische onafhankelijkheid te bereiken, met een ondersteunend netwerk, professionele kleding en de ontwikkeling van vaardigheden om beter te functioneren in hun werk en persoonlijk leven.’

Mede mogelijk gemaakt door

logo noorderlinge

Oranje Fonds

Emmastate•ill.logo

logo Gemeente-Leeuwarden

 

 

 

Dress for Success Leeuwarden wordt structureel gesponsord door Noorderlinge Verzekeringen, Bedrijvencentrum Emmastate, Gemeente Leeuwarden, Gemeente Heerenveen en het Oranje Fonds.

Daarnaast ontvangt Dress for Success Leeuwarden incidenteel bijdragen van diverse instellingen en particulieren, zowel financieel als in natura.

Wil je ons steunen? Je kunt een bijdrage overmaken op bankrekeningnummer NL75 INGB 0002 9557 15 t.n.v. Stichting Dress for Success Leeuwarden e.o., o.v.v. ‘gift Dress for Success Leeuwarden’. Elke bijdrage is van harte welkom!

Giften aan erkende goede doelen en instellingen met de ANBI-status kunnen fiscaal aftrekbaar zijn. Stichting Dress for Success Leeuwarden is een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Kijk voor meer informatie over fiscaal aftrekbare giften op de websites van de Belastingdienst en ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).

Contactgegevens

Adres: Emmakade 59 (2e etage), 8921 AG Leeuwarden

Telefoon: 06 – 38 35 24 06

E-mail: dfsleeuwarden@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/dressforsuccessleeuwarden

LinkedIn: LinkedIn Dress for Success Leeuwarden en omgeving

Reis je met eigen vervoer naar onze winkel, plan dan vooraf je route.

Maak je gebruik van het openbaar vervoer, raadpleeg dan 9292.nl.

Pand Emmastate, 2e verdieping

Studenten

Ook als student kun je bij ons terecht, wanneer je een geplande stage of sollicitatiegesprek in het vooruitzicht hebt. Wil je er representatief uitzien maar heb je daar niet de financiële middelen voor? Dan ben je bij ons welkom voor een afspraak.

Kleding brengen

Wij houden ons aanbevolen voor alle kleding die geschikt is voor een sollicitatiegesprek. Dat wil zeggen: representatief, schoon, onbeschadigd en eigentijds.

Op dit moment zijn we vooral op zoek naar herenriemen, herenschoenen, witte T-shirts en zeer grote maten spijkerbroeken voor heren.

Wilt u kleding brengen? Graag even op afspraak, dat kan telefonisch of via de mail. Zo zijn wij voorbereid op uw komst en kunnen wij voldoende aandacht aan u besteden!

Ervaringen

Gelukkig gaan onze klanten tevreden de deur uit. Dat geeft ons uiteraard heel veel voldoening! Een greep uit de spontane reacties van klanten:

“De professionele ondersteuning, activiteiten van DFS draagt mede bij aan volwaardige deelname aan de samenleving en dat leidt tot meer voldoening. Tijdens het sollicitatie gesprek had ik het gevoel van “Kom maar op!”

“Kleding die ik normaal alleen even kon aanraken en gauw weer terug moest hangen, had ik nu gewoon aan. En ik mocht het nog houden ook!”

“Ik ben zo liefdevol geholpen en ik heb zulke leuke en nuttige adviezen gekregen.”

“Heel mooi dat dit er is voor mensen zoals ik.”

“Voor één keer kon ik kleding uitzoeken, zonder naar het prijskaartje te kijken.”

“Maandag begin ik met mijn nieuwe baan en dankzij jullie zie ik er prachtig uit. Jullie hulp is voor mij van onschatbare waarde geweest.”