Wij halen alles uit de kast voor onze klanten, dus we moeten onze kledingvoorraad regelmatig aanvullen. Misschien heb je nog een mooi kledingstuk hangen dat je niet meer draagt. Of heb je als fashionretailer nog overschot dat je graag wilt afschrijven. Je kunt goede bruikbare maar vooral eigentijdse kleding, accessoires en schoenen doneren aan Dress for Success. Pakken hebben wij niet meer nodig maar verder zijn we zijn heel erg blij en dankbaar voor elke donatie!
Soms is een kledingstuk echt niet meer bruikbaar voor mensen die op weg zijn naar werk. We willen je vragen, vóór de donatie aan ons, te letten op:
- scheurtjes/scheuren

- slijtage aan mouwen, kragen etc.

- vlekken (foundationvlekken, vetvlekken)

- gele (vette) randen in kragen

- kleding met lichaamsgeur

- het ontbreken van knopen of ceinturen

- passend in de huidige modebeeld!


Wij sorteren de gedoneerde kleding op geschiktheid. Daarna wassen, strijken en stomen wij deze kleding. 

 

Denk voordat u gaat doneren, 'Zou ik zelf in deze kleding op pad willen gaan voor een sollicitatiegesprek of voor een andere gelegenheid?'

Kleding kan soms nog heel mooi en goed zijn maar niet meer geschikt/passend in deze tijd. Dus hoe goed bedoeld ook, wij nemen echt alleen kleding aan die wij kunnen gebruiken.

 

Je bent van waarde!
… je spullen zijn dat ook. Dat is wat onze kledingdonateur Ruth van RuthHELPT veel zegt en tegen komt als zij mensen helpt om orde aan te brengen in hun leven. In haar woorden: vaak gaat dat om het uitzoeken van spullen, waardoor je overzicht krijgt. En inzicht, want vaak hebben we meer spullen dan we nodig hebben of gebruiken. Zo ook met kleding. Wat een geweldige uitkomst dat je je kleding dan beschikbaar kunt stellen, zodat een ander daar plezier aan heeft.
Bij Dress for Succes gaat dat nog een stapje verder, want je helpt iemand zodat hij of zij de kans op een baan kan vergroten. Een bijzonder initiatief waar ik graag aan mee werk. Het doet mensen goed om een goede bestemming te hebben voor de kleding die weg kan. Weggooien is vaak zonde, maar een goede bestemming vinden, kan soms lastig zijn voor mensen. Daarom ben ik zo blij met Dress for Succes en ondervond ik aan den lijve dat het je goed doet om een goede bestemming voor bepaalde kleding te hebben, toen ik de ‘knappe’ kleding van mijn vader aan Dress for Succes kon doneren. Hij zou het leuk gevonden hebben om iemand die het niet breed heeft en toch op die manier aan een baan kan komen, in het net te steken.

 

Wil je samen met collega's een goede doelen actie organiseren? Denk dan eens aan een kledinginzameling binnen je bedrijf. Je vergroot hiermee de kansen van veel werkzoekenden op de arbeidsmarkt.

 

Kledingafgifte

Géén kleding zonder afspraak afgeven of voor de deur zetten!

Graag van tevoren even mailen naar gorinchem@dressforsuccess.nl of tijdens onze openingstijden van 10:00-14:00 op de dinsdagen en donderdagen bellen naar 0183-514117. We vinden het heel vervelend als u voor een gesloten deur komt te staan