Vaak gestelde vragen

Ik ben zzp'er en ga starten vanuit een minimuminkomen. Kan ik ook bij Dress for Success terecht ?

Ja dat kan. Neem voor het eerste bezoek aan Dress for Success een bewijs mee van je inkomen en de uitnodiging/ bevestiging van je presentatie-afspraak. En voor het tweede bezoek een kopie van de verkregen opdracht.

Hoe gaat het in zijn werk in de winkel?

Een gemiddeld winkelbezoek duurt ongeveer één tot anderhalf uur. Dit omvat de kennismaking, het kleding- en presentatieadvies en het passen en kiezen van kleding.
Tijdens de afspraak overhandig je (een kopie van) de gevraagde documenten (bewijs inkomsten en de uitnodiging voor het gesprek of de presentatie) aan de vrijwilliger die jou gaat helpen bij het vinden van een geschikte outfit.
Deze zal ook een aantal gegevens van je willen noteren. Hoe we daar mee omgaan lees je in de Privacyverklaring van Dress for Success.

Jullie bespreken de sollicitatie of presentatie en de vrijwilliger brengt samen met jou je (kleding-) wensen in kaart. Vervolgens gaan jullie op zoek naar kleding die past bij jou en de functie waarop je solliciteert. Dat kan aangevuld worden met schoenen en accessoires. Aan het einde van de afspraak loop jij de winkel uit met een nieuwe gratis outfit. De kleding mag je bovendien houden.
We houden graag contact met je, om te horen hoe je gesprek of presentatie is verlopen. Ben je aangenomen? Dan mag je terugkomen voor een tweede set kleding! Zo helpen we je om de eerste periode in je nieuwe functie representatief voor de dag te komen. 

Hoe vaak mag ik gebruik maken van Dress for Success?

Je bent twee maal welkom bij ons.
Je ontvangt je eerste outfit wanneer je gaat solliciteren. De ontvangen kleding mag je houden, ook als je sollicitatie niet gelukt is.
Je komt in aanmerking voor een tweede set kleding wanneer je sollicitatie succesvol verlopen is.

Wat voor soort kleding biedt Dress for Success aan?

Wij bieden nieuwe of gedragen kleding aan, in goede staat en in alle gangbare maten en uiteenlopende stijlen. En uiteraard voor mannen en voor vrouwen.

Alle kleding wordt goed nagekeken. Dit gebeurt bij ontvangst en periodiek als ze al in de winkel hangt. De kleding die niet (meer) geschikt is, wordt doorgegeven aan goede doelen.

Dress for Success: wat is het succes dan?

In de Dress For Success winkels in Nederland komen jaarlijks ongeveer 2500 mensen voor een kleedsessie. Meer dan 60 % daarvan vindt daarna ook een baan, stage of vrijwilligersjob of start als ZZP-er. Dress for Success kan daarom een belangrijke schakel zijn op weg naar een sollicitatiegesprek of presentatie en zo de kans op (betaald) werk vergroten. 

We doen dat vanuit 10 winkels door heel het land en met meer dan 300 vrijwilligers. 

Kan ik ook werken bij Dress for Sucess?

Onze organisatie draait voor meer dan 90% op vrijwilligers die hun tijd en energie besteden aan het helpen van andere mensen. Onze winkels hebben regelmatig plek voor nieuwe collega-vrijwilligers. Lijkt het jou leuk om mensen te helpen bij hun zoektocht naar nieuw werk? Neem dan contact op met een winkel bij jou in de buurt. 

Kan ik zelf een nieuwe Dress for Success winkel starten?

Zou je zelf graag een winkel willen starten?
Lees dan de pagina
Winkel beginnen? 

Hoe komt Dress for Success aan geld?

Onze activiteiten worden gefinancierd door goede doelen fondsen, subsidies van gemeenten en donaties van bedrijven en particulieren. Klik hier voor meer informatie over doneren.
Bestuursleden en medewerkers van Dress for Success werken bijna allemaal op vrijwillige basis voor onze organisatie. Wij hebben geen grote inzamelacties of commerciële budgetten.

Hoe komt Dress for Success aan kleding?

De kleding wordt gedoneerd door bedrijven en door particulieren. Alle kleding komt (na selectie) gegarandeerd in onze winkels terecht. Je bepaalt zelf bij welke vestiging een kledingdonatie terechtkomt.