• Goed gekleed op weg naar een baan
  • En ook op weg naar uitzendwerk, een stageplek, vrijwilligerswerk, of als ZZP-er
  • Niet alleen passende kleding, maar ook advies!

Verwijzers

Prestatie010

Prestatie010 van gemeente Rotterdam stimuleert werkzoekenden die al een tijd zonder werk zitten om actief te blijven en zichzelf te ontwikkelen. Bijvoorbeeld met vrijwilligerswerk, taalles of een bewegingstraining. De werkzoekende en een coach van Prestatie010 bespreken samen welke activiteit goed bij hem of haar past. Zo doet iedereen mee in de samenleving. Dat is goed voor werkzoekenden en goed voor de stad. 

WerkLoont

WerkLoont is een onderdeel van het werk- en ontwikkelcentrum van de gemeente, in Rotterdam-Delfshaven. Rotterdammers met een bijstandsuitkering krijgen hier deskundige ondersteuning bij het vinden van betaald werk. De begeleiding van WerkLoont duurt 15 weken. Of korter, als er eerder werk wordt gevonden. 

Quiet

Quiet zet zich in voor mensen in armoedesituaties in Nederland. Dat klinkt door in verschillende activiteiten. Om te beginnen de Quiet Community’s. Hiermee stimuleren en organiseren we lokale solidariteit met mensen in armoedesituaties. De community’s worden ondersteund door Quiet Nederland die ook de Quiet 500 uitgeeft. De ‘armoedeglossy’ die met een knipoog het verhaal van mensen in armoede vertelt. Quiet heeft drie speerpunten: vertellen, verzachten & versterken.

PERSONAL COACHING

Wil jij je leven op de rit krijgen en samen met een talentcoach werken aan je toekomstplan? Meld je dan nu aan! Je gaat aan de slag met je talenten en valkuilen. En samen werk je naar een doel. Misschien wil je wel meer zelfvertrouwen en meedoen aan activiteiten buitenshuis. Of misschien wil je nu eindelijk het lef hebben om die ene stap te zetten. Het kan allemaal.
 

We hebben een wisselend aanbod van workshops speciaal voor jouw persoonlijke ontwikkeling, natuurlijk coronaproof.

 

In het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ), werken Rijk, de gemeente Rotterdam, corporaties, zorginstellingen, schoolbesturen, bedrijfsleven, politie en Openbaar Ministerie aan een gezonde toekomst voor Rotterdam Zuid. Samen willen deze partners ervoor zorgen dat opleidingsniveau, arbeidsparticipatie en woonkwaliteit in 20 jaar stijgen naar het gemiddelde van de vier grote steden in Nederland.