Welkom bij Dress for Success Leiden

 

Gezocht: vrijwilliger klantenservice

 

Dress for Success Leiden heeft een winkel vol prachtige representatieve kleding. Kleding waarmee we, gratis, werkzoekenden met een kleine beurs adviseren en kleden. Werkzoekenden die vervolgens vol zelfvertrouwen op weg gaan naar hun sollicitatiegesprek voor een betaalde functie, een stage of vrijwilligerswerk. We maken deel uit van een wereldwijde organisatie. Alleen in Nederland zijn er al tien vestigingen van Dress for Success.

Vanuit Leiden zijn wij er voor de hele regio; van Leiden tot Alphen, Rijn-, Duin- en Bollenstreek, Zoetermeer en Den Haag. In totaal 14 gemeentes!

 

Onze missie is om economische zelfstandigheid te bevorderen. Dankzij onze (vrijwillige) enthousiaste en deskundige winkelmedewerksters zijn onze klanten zeer tevreden, zij geven ons een 8.6; meer dan 60% van onze bezoekers veroverden een baan.

De kleding ontvangen we van particulieren, leveranciers en bedrijven. Daarnaast ontvangen we donaties en subsidies o.a. van gemeenten en fondsen. De meeste van onze klanten worden verwezen door organisaties op gebied van participatie en arbeidsbemiddeling.

 

Wat ga je doen?

Een paar weken na een bezoek aan onze winkel, bellen we de klanten op om te vragen naar hun ervaring én horen we graag of zij geslaagd zijn voor hun doel/functie. Als dat zo is, mag de klant terugkomen voor een tweede set kleding. Dat is extra service naar de klanten.

Wij zoeken op dit moment iemand om de klanten te bellen. Je kunt hiervoor de telefoon gebruiken, die we speciaal voor het nabellen hebben. De gegevens zet je vervolgens in onze eigen database op de computer. Ook noteer je uit de gesprekken complimenten of leuke uitspraken van de klant, die we vervolgens delen via Sociale Media. Voor het nabellen kan je je eigen tijd indelen.

 

Wat vragen we van jou?

Het is belangrijk dat je geduld hebt, want je krijgt de klant meestal niet gelijk te pakken. En soms is de communicatie lastig omdat niet iedereen goed Nederlands spreekt. Verder vragen we van jou dat je affiniteit hebt met onze missie en dat je graag je steentje bijdraagt aan het succes van onze organisatie.

 

Wat krijg je terug?

Leuke, soms ontroerende gesprekken met onze klanten. Je wordt onderdeel van het hechte team van Dress for Success Leiden en je bent welkom op al onze evenementen.  

 

Heb je interesse of wil je meer informatie?  Neem dan contact op met Liesbeth Dijkdrent, winkelmanager Dress for Success Leiden, winkel.leiden@dressforsuccess.nl of bel 06 -505 33 683

 

Dress for Success, Janvossensteeg 65, 2312 WD Leiden, 06- 14 2323 72, www.dressforsuccess.nl/leiden

Tijdelijke stop inname kleding

Per 1 april stoppen we tijdelijk met de inname van kleding. Dankzij alle gulle donaties zijn we goed voorzien van de kleding die we nodig hebben. Dank voor uw steun! Zodra we weer kleding kunnen innemen, laten we dat direct weten.


Leids College van B&W doneert mooie kleding

Op 27 februari mochten we in het stadhuis van Leiden een bijzondere kledingdonatie in ontvangst nemen: de leden van het College van Burgemeester en Wethouders doneerden elk een kledingstuk aan Dress for Success Leiden. We kregen voor onze klanten een mooi pak, overhemden, jasjes, een mooie blouse en als bekroning een echte Leidse stropdas.

We willen burgemeester Peter van der Velden, de wethouders Abdelhaq Jermoumi, Yvonne van Delft,  Fleur Spijker, Ashly North, Julius Terpstra en gemeentesecretaris Pim van Vliet hartelijk bedanken voor hun tijd, aandacht en natuurlijk de kleding. En onze dank gaat ook uit naar de gemeente Leiden, een van onze belangrijke partners, voor haar hartelijke ontvangst.

In 2023 heeft Dress for Success Leiden 250 kleedsessies verzorgd. Een mooie afsluiting van het jaar!

Dress for Success bij Blauw Bloed

 

In het EO-programma Blauw Bloed op NPO2 werd op 3 december aandacht besteed aan Dress for Success met een terugblik aan het bezoek door koning Willem Alexander aantal jaar geleden en nieuwe beelden/een update in de winkel in Amsterdam

Je kan de uitzending terugzien via Blauw Bloed | NPO Start


Dress for Succes Leiden organiseert najaarsessies voor jobcoaches, werkregisseurs en begeleiders

In november 2023 organiseert Dress for Success Leiden 3 najaarssessies voor jobcoaches, werkregisseurs of begeleiders van onze doorverwijzende organisaties. Het doel van deze sessies is om nog meer mensen te kunnen helpen met een volgende stap in de richting van economische zelfstandigheid. Door deze sessie hopen we nog duidelijker in beeld te krijgen waar doorverwijzers en potentiële cliënten tegen aan lopen, welke drempels er zijn om niet door te verwijzen/naar de winkel te komen en welke stappen genomen kunnen worden om dit te verbeteren.

De eerste sessie is inmiddels geweest en was geslaagd. We hebben nuttige en positieve feedback gekregen van de deelnemers. De volgende sessies staan gepland op 20 en 23 november.

 

Fotograaf Nick van der Zwan maakt weer foto's!

Fotograaf Nick van der Zwan komt 22 november langs bij onze winkel om foto's te maken van klanten die zij dan kunnen gebruiken voor hun LinkedIn-profiel of hun CV.

Banenmarkt Winkelhof Leiderdorp - 25 oktober

Op woensdag 25 oktober 2023 organiseert WSP Holland Rijnland een banenmarkt in het Winkelhof Leiderdorp.

 

Gezien de grote vraag naar personeel komt WSP Holland Rijnland in actie. De winkeliers gaan in gesprek met sollicitanten/geïnteresseerden te woord staan. 

Bezoekers en sollicitanten kunnen hun CV laten checken. Ook kunnen zij kennis maken met wat Dress for Success voor hen kan doen.

 

De banenmarkt vindt plaats op woensdag 25 oktober 2023 van 14.00 tot 17.00 uur. 

 

Inzamelingsactie Bijenkorf

Het nieuwe modeseizoen is van start en dit is het uitgelezen moment meer ruimte te maken in je kledingkast en sommige items een nieuw leven te geven. Daarom organiseert de Bijenkorf voor het derde jaar op rij een inzameling in hun winkels speciaal voor Dress for Success. Een prachtig initiatief waardoor wij weer vele klanten kunnen helpen aan een mooie sollicitatie-outfit.

Dus duik je kast in en lever al je goede representatieve (sollicitatie)kleding voor 15 oktober in bij de Bijenkorf!

Het inleverpunt in de Bijenkorf Utrecht is bij Click&Collect. In de andere winkels (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven, Amstelveen en Maastricht) kun je je kleding inleveren bij de klantenservice.

Mooie donatie van Appel & Ei Leiden

Wij ontvingen een telefoontje van Appel & Ei Leiden (mooie winkel in 2e hands kleding). Zij vroegen of wij interesse hadden in kleding die zij niet verkochten c.q. overhouden. Deze kleding wordt aan een goed doel geschonken. Zij hadden ons als een van de goede doelen gekozen. Alle kledingstukken zagen er keurig uit. Wij zijn er dan ook super blij mee. Onze hartelijke dank aan Appel & Ei Leiden voor de mooie donatie.

Goed gekleed naar een nieuwe baan!

 

Heb je binnenkort een sollicitatie- of opdrachtgesprek en leef je van een minimuminkomen? Maak een afspraak en kom langs in onze winkel. Je krijgt een goed advies over persoonlijke presentatie en uitstraling en je ontvangt gratis een prachtige set sollicitatiekleding!

Vol zelfvertrouwen ga je vervolgens het gesprek in en is je kans op succes toegenomen. Je krijgt tenslotte geen tweede kans voor een eerste indruk! 66% van onze klanten vindt na een bezoek aan onze winkel werk!

 

Fotoshoot door Nick van der Zwan

Dinsdag 7 december is fotograaf Nick van der Zwan voor de tweede keer in onze winkel geweest. Hij maakte prachtige portretfoto's voor het CV en LinkedInprofiel van zes klanten.

Onthulling jubileumgedicht

Op 29 maart 2022 onthulde wethouder Yvonne van Delft samen met Ton de Bruin, voorzitter van Dress for Success Leiden, het gedicht van stadsdichter Marianne van Velzen. Sleutelstad.nl maakte de volgende reportage:

"Dress for Success heeft meerdere redenen voor een feestje. De onthulling van een gedicht, dat de winkel haar koperen jubileum viert en grootse plannen voor de toekomst. Bestuursvoorzitter Ton de Bruin kondigt een rondetafelgesprek aan over re-integratie op de arbeidsmarkt." Lees verder via: Onthulling gedicht bij koperen jubileum: 'Dress for Success poetst diamanten op' | Sleutelstad

(foto rechts: Leonie van der Helm)


Bekijk wat Dress for Success Leiden kon betekenen voor Nicolas

Maak kennis met Nicolas, en met zijn succesvolle bezoek aan de Dress for Success Leiden winkel. Dank je Nicolas, dat je jouw ervaring hebt willen delen!