Welkom bij Dress for Success Leiden

VACATURE

Dress for Success Leiden zoekt een nieuw algemeen bestuurslid met focus op contact met verwijzende organisaties

 

Dress for Success Leiden heeft een winkel vol prachtige representatieve kleding. Kleding waarmee we, gratis, werkzoekenden met een kleine beurs adviseren en kleden. Werkzoekenden die vervolgens vol zelfvertrouwen op weg gaan naar hun sollicitatiegesprek voor een betaalde functie, een stage of vrijwilligerswerk. We maken tevens deel uit van een wereldwijde organisatie. Alleen in Nederland zijn er al tien winkels.

Onze winkel is er voor de hele regio; van Leiden tot Alphen, Rijn-, Duin- en Bollenstreek, Zoetermeer en Den Haag.

 

Onze missie is om economische zelfstandigheid te bevorderen. Dankzij onze (vrijwillige) enthousiaste en deskundige winkelmedewerksters zijn onze klanten zeer tevreden, zij geven ons een 8.6; meer dan 60% van onze bezoekers veroverden een baan.

De kleding ontvangen we van particulieren, leveranciers en bedrijven; donaties en subsidies o.a. van gemeenten en fondsen. De meeste van onze klanten worden verwezen door organisaties op gebied van participatie en arbeidsbemiddeling.

 

Je begrijpt dat een vrijwilligersorganisatie als Dress for Success geen ‘besturen op afstand’ is, maar vraagt om bestuursleden die wel wat meer willen doen dan vergaderen! Hands on bestuur noemen we het wel. De tijdsbesteding voor deze functie is dan ook gemiddeld enkele uren per week.

 

We vragen van jou dat je affiniteit hebt met onze missie en je draagt graag je steentje bij aan het succes van onze organisatie. We zijn financieel gezond en dat willen we ook blijven. Tegelijkertijd moeten we als stichting ook bereid zijn tijd en geld te investeren om meer klanten naar de winkel te krijgen. Ieder bestuurslid speelt hierin een belangrijke rol. Iemand die afkomstig is uit of relaties heeft met onze verwijzende organisaties zou een waardevolle aanvulling zijn in het huidige bestuur.

 

Wij voorzien de volgende taken voor een algemeen bestuurslid met focus op contact met verwijzende organisaties:

  • onderhoudt nauwe contacten met een aantal verwijzende organisaties.
  • levert een actieve bijdrage aan de promotie van Dress for Sucess Leiden bij evenementen.
  • levert een actieve bijdrage aan de bestuursvergaderingen.
  • stelt samen met de andere bestuursleden het interne en externe beleid van de stichting vast.

 

Wil je meer informatie?  Neem dan contact op met Ingrid Römer, voorzitter Dress for Success Leiden, voorzitter.leiden@dressforsuccess.nl

 

Dress for Success, Janvossensteeg  65, 2312 WD Leiden, 06-14232372, 


Dress for Succes Leiden organiseert najaarsessies voor jobcoaches, werkregisseurs en begeleiders

In november 2023 organiseert Dress for Success Leiden 3 najaarssessies voor jobcoaches, werkregisseurs of begeleiders van onze doorverwijzende organisaties. Het doel van deze sessies is om nog meer mensen te kunnen helpen met een volgende stap in de richting van economische zelfstandigheid. Door deze sessie hopen we nog duidelijker in beeld te krijgen waar doorverwijzers en potentiële cliënten tegen aan lopen, welke drempels er zijn om niet door te verwijzen/naar de winkel te komen en welke stappen genomen kunnen worden om dit te verbeteren.

De eerste sessie is inmiddels geweest en was geslaagd. We hebben nuttige en positieve feedback gekregen van de deelnemers. De volgende sessies staan gepland op 20 en 23 november.

 

Fotograaf Nick van der Zwan maakt weer foto's!

Fotograaf Nick van der Zwan komt 22 november langs bij onze winkel om foto's te maken van klanten die zij dan kunnen gebruiken voor hun LinkedIn-profiel of hun CV.

Banenmarkt Winkelhof Leiderdorp - 25 oktober

Op woensdag 25 oktober 2023 organiseert WSP Holland Rijnland een banenmarkt in het Winkelhof Leiderdorp.

 

Gezien de grote vraag naar personeel komt WSP Holland Rijnland in actie. De winkeliers gaan in gesprek met sollicitanten/geïnteresseerden te woord staan. 

Bezoekers en sollicitanten kunnen hun CV laten checken. Ook kunnen zij kennis maken met wat Dress for Success voor hen kan doen.

 

De banenmarkt vindt plaats op woensdag 25 oktober 2023 van 14.00 tot 17.00 uur. 

 

Inzamelingsactie Bijenkorf

Het nieuwe modeseizoen is van start en dit is het uitgelezen moment meer ruimte te maken in je kledingkast en sommige items een nieuw leven te geven. Daarom organiseert de Bijenkorf voor het derde jaar op rij een inzameling in hun winkels speciaal voor Dress for Success. Een prachtig initiatief waardoor wij weer vele klanten kunnen helpen aan een mooie sollicitatie-outfit.

Dus duik je kast in en lever al je goede representatieve (sollicitatie)kleding voor 15 oktober in bij de Bijenkorf!

Het inleverpunt in de Bijenkorf Utrecht is bij Click&Collect. In de andere winkels (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven, Amstelveen en Maastricht) kun je je kleding inleveren bij de klantenservice.

Mooie donatie van Appel & Ei Leiden

Wij ontvingen een telefoontje van Appel & Ei Leiden (mooie winkel in 2e hands kleding). Zij vroegen of wij interesse hadden in kleding die zij niet verkochten c.q. overhouden. Deze kleding wordt aan een goed doel geschonken. Zij hadden ons als een van de goede doelen gekozen. Alle kledingstukken zagen er keurig uit. Wij zijn er dan ook super blij mee. Onze hartelijke dank aan Appel & Ei Leiden voor de mooie donatie.

Stap uit je bubbel

Zondag 5 maart 2023 waren we present bij de wervelende Internationale Vrouwendag in het Theater Castellum in Alphen a/d Rijn. Een inspirerende opening door Burgemeester Liesbeth Spies en een prachtig, prikkelend interview door wethouder Anouk Noordermeer met Rahma El Mouden, self made Marokkaanse zakenvrouw was de kers op de taart. We hebben Dress for Success weer bij veel maatschappelijke en overheidsorganisaties op de kaart gezet en flyers uitgedeeld aan dames die een boost kunnen gebruiken in hun weg naar economische zelfstandigheid!

Goed gekleed naar een nieuwe baan!

 

Heb je binnenkort een sollicitatie- of opdrachtgesprek en leef je van een minimuminkomen? Maak een afspraak en kom langs in onze winkel. Je krijgt een goed advies over persoonlijke presentatie en uitstraling en je ontvangt gratis een prachtige set sollicitatiekleding!

Vol zelfvertrouwen ga je vervolgens het gesprek in en is je kans op succes toegenomen. Je krijgt tenslotte geen tweede kans voor een eerste indruk! 66% van onze klanten vindt na een bezoek aan onze winkel werk!

 

Fotoshoot door Nick van der Zwan

Dinsdag 7 december is fotograaf Nick van der Zwan voor de tweede keer in onze winkel geweest. Hij maakte prachtige portretfoto's voor het CV en LinkedInprofiel van zes klanten.

Onthulling jubileumgedicht

Op 29 maart 2022 onthulde wethouder Yvonne van Delft samen met Ton de Bruin, voorzitter van Dress for Success Leiden, het gedicht van stadsdichter Marianne van Velzen. Sleutelstad.nl maakte de volgende reportage:

"Dress for Success heeft meerdere redenen voor een feestje. De onthulling van een gedicht, dat de winkel haar koperen jubileum viert en grootse plannen voor de toekomst. Bestuursvoorzitter Ton de Bruin kondigt een rondetafelgesprek aan over re-integratie op de arbeidsmarkt." Lees verder via: Onthulling gedicht bij koperen jubileum: 'Dress for Success poetst diamanten op' | Sleutelstad

(foto rechts: Leonie van der Helm)


Bekijk wat Dress for Success Leiden kon betekenen voor Nicolas

Maak kennis met Nicolas, en met zijn succesvolle bezoek aan de Dress for Success Leiden winkel. Dank je Nicolas, dat je jouw ervaring hebt willen delen!