Onze ambassadeurs

We zijn trots op onze ambassadeurs Gerda Schukking, Joost Bleijie en Erna Kortlang. De ambassadeurs geven ons advies en hopen hun kennis en netwerk in te kunnen zetten voor Dress for Success. Hieronder stellen ze zich voor.

 

Ik ben Gerda Schukking. Als hoofdredacteur van Leven! magazine kom ik bij veel bedrijven en organisaties in de Leidse regio. Ik vind het belangrijk om er voor een afspraak netjes uit te zien. Het geeft aan dat je degene die tijd voor jou maakt, respecteert. En het geeft me zelfvertrouwen als ik weet dat ik er verzorgd uitzie. Daardoor ga ik wat makkelijker een gesprek in, zeker als ik moet onderhandelen of afspraken wil maken. Dat geldt ook als je gaat solliciteren. Daar kan voor iemand veel van afhangen en dan kan een beetje extra zelfvertrouwen geen kwaad. Dus als ik daar als ambassadeur van Dress for Success aan bij kan dragen, dan doe ik dat graag.

Mijn naam is Joost Bleijie, 39 jaar, geboren en getogen Leidenaar, historicus. In het verleden heb ik veel met ondernemers en bedrijven te maken gehad als Centrummanager in Leiden en Ermelo en als secretaris Nationale Winkelraad bij MKB-Nederland. Tevens ben ik zelf ondernemer geweest. Samen met mijn broertje startte ik het bedrijf De LeidsePas. Momenteel ben ik beleidsadviseur Recreatie & Toerisme in de gemeente Nieuwkoop en gemeenteraadslid voor het CDA in Leiden.
Waarom ik ambassadeur ben bij Dress? Solliciteren is niet eenvoudig. De hoop om aangenomen te worden en om daadwerkelijk aan de slag te gaan, kan omslaan in spanning en stress. Het voelt een stuk beter als je goed voorbereid en goed gekleed aan je gesprek begint. Daar helpt Dress for Success bij. Met mijn achtergrond en mijn ervaring hoop ik te kunnen bijdragen aan het succes van Dress en van de mensen die er een beroep op doen.

Lees ook het artikel op pagina 10 in het Leids Nieuwsblad van 11 januari 2018, waar Joost spreekt met coördinator Grace Flohr.

 

Heel graag ben ik, Erna Kortlang, ambassadeur van Dress for Success Leiden geworden. Het is top dat deze wereldwijde organisatie economische zelfstandigheid bevordert. Het hebben van een baan kan structuur geven aan je leven en onafhankelijkheid. Als notaris in de familiepraktijk merk ik dat het wezenlijk is voor ieder mens, man en vrouw, om economisch zelfstandig te zijn.  Als het goed is, kun je je ontplooien en geeft werk ook voldoening. Om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten is het belangrijk om aandacht te hebben voor kleding. De arbeidsmarkt is zeer divers, daarom is het zo nodig om kleding te hebben voor allerlei stijlen, niet alleen kleding voor kantoorbanen. Ik werk zelf in een kantooromgeving en daar wordt verwacht dat je er verzorgd en netjes uitziet. Ik hoop dat mensen uit de grote Leidse regio aan ons denken als zij kleding die nog goed bruikbaar is weg willen doen. Zowel kleding in een wat meer formele stijl, als die in een wat lossere stijl kunnen we gebruiken. U kunt het verschil betekenen voor iemand die het nodig heeft.