Dress for Success in Brainwash van VPRO

Op zondag 13 november brengt VPRO’s Brainwash in een kort item de activiteiten van Dress for Success in beeld. De uitzending onderzoekt in hoeverre economische en sociaal-culturele systemen ons belemmeren te worden wie we willen worden. Het item laat zien hoe Dress for Success werkzoekenden met een kleine beurs, met advies en kleding, begeleidt in het met zelfvertrouwen succesvol solliciteren. De winkel van Dress for Success Leiden was begin oktober voor dit programma heel even het decor van de opname voor deze uitzending.

 

In de uitzending staat Erwin centraal. Hij vertelt heel open over zijn situatie, hoe hij hierin terecht is gekomen en hoe hij dit ervaart. En ook wat Dress for Success voor hem heeft betekend in zijn zoektocht naar werk. ‘We vinden het heel bijzonder dat Erwin zijn verhaal heeft willen delen, want er zijn meer mensen als hij en het is voor hen belangrijk te weten dat zij niet de enigen zijn. We hopen dat meer mensen de weg naar onze winkel weten te vinden’, aldus Liesbeth Dijkdrent, winkelmanager Leiden.

 

Brainwash is een multimediaal platform waar multidisciplinair maatschappelijke vraagstukken onder de loep worden genomen. Het gaat in de uitzending op 13 november om een special over vrijheid, en of je in Nederland nog van het spreekwoordelijke dubbeltje een kwartje kunt worden? Het programma bestaat uit een studiodebat en wordt afgewisseld met de reportage die is geschoten in de Leidse winkel van Dress for Success.

 

De uitzending is te zien op zondag 13 november om 23.36 uur op NPO 2.

 

Heb je vragen over of naar aanleiding van de uitzending? Neem dan contact met ons op via info@dressforsuccess.nl of rechtstreeks met de voor jou dichtstbijzijnde Dress for Success vestiging.

 

Toelichting foto: De winkel van Dress for Success Leiden was begin oktober voor dit programma heel even het decor van de opnamen voor deze uitzending. Het camerateam volgde in de winkel een kleedsessie met winkelvrijwilliger Yvonne en Dress for Success klant Erwin.