Dress for Success Gorinchem

Heb je een uitkering of een minimuminkomen en heb je binnenkort een sollicitatiegesprek? De vrijwilligers van Dress for Success Gorinchem helpen je graag om gratis een geschikte outfit uit te zoeken. Neem contact met ons op voor een afspraak.

De winkel is bereikbaar op 06 – 22 77 40 65 (evt. inspreken) of via gorinchem@dressforsuccess.nl.

————————————————–

Onze openingstijden:

DINSDAG           12:00 – 16:00 uur
DONDERDAG    09:00 – 13:00 uur

U bent welkom in ons nieuwe pand aan de Schelluinsevliet 15 in Gorinchem!
Voor dringende zaken mag u ons altijd bellen of whatsappen op 06 – 22 77 40 65 of  mailen naar gorinchem@dressforsuccess.nl

<>Dress Gorinchem zoekt bestuursvoorzitter

We hebben op dit moment een vacature bij Dress for Success Gorinchem. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met (penningmeester) Jan v.d. Berg via 06 – 23 35 78 10 of met mevr. Rens Verhard via secretaris.gorinchem@dressforsuccess.nl.

Vacature voorzitter bestuur


Lees het laatste nieuws van Dress for Success Gorinchem op facebook:

Contactinformatie

Adres
Bezoek- en postadres:
Dress for Success Gorinchem
Schelluinsevliet 15
4203 NB GORINCHEM
E-mail
gorinchem@dressforsuccess.nl

Openingstijden winkel
Dinsdag          12:00 – 16:00 uur
Donderdag     09:00 – 13:00 uur

Bezoek op afspraak, via gorinchem@dressforsuccess.nl.
De winkel is sinds september 2018 gehuisvest aan de Schelluinsevliet 15 in Gorinchem.
Voor dringende zaken mag u altijd bellen naar 06 – 22 77 40 65 (evt. inspreken of whatsapp sturen) of mailen naar gorinchem@dressforsuccess.nl

Financieel Ondersteunen
Kleding krijgen we gratis van bedrijven en particulieren. Om een outfit compleet te maken zijn er soms extra kosten.
Je kunt ons ondersteunen door je bijdrage over te maken op bankrekeningnummer NL60 RABO 0128 6554 10 t.n.v. Stichting Dress for Success regio Gorinchem o.v.v. ‘gift Dress for Success regio Gorinchem’. Elke bijdrage is van harte welkom.

Giften aan erkende goede doelen en instellingen met de ANBI-status kunnen fiscaal aftrekbaar zijn.
Stichting Dress for Success regio Gorinchem is een algemeen nut beogende instelling (ANBI).
Lees meer informatie over fiscaal aftrekbare giften: bij belastingdienst en/of bij ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling)

We hebben op dit moment een vacature voor voorzitter bij Dress for Success regio Gorinchem. Voor meer informatie kun je contact opnemen met penningmeester Jan v.d. Berg via 06 – 23 35 78 10 of met de bestuurssecretaris mevr. Rens Verhard via secretaris.gorinchem@dressforsuccess.nl.

Vacature voorzitter bestuur


Marjan (2017)

Eindelijk een reactie op een sollicitatiebrief! Ik mocht op gesprek en dit voor een 64-jarige! Ik was dolgelukkig! Er was echter wel een probleem: een flink aantal jaren op bijstandsniveau betekent dat je qua kleding niet echt ‘in de slappe was’ zit. Ik had werkelijk niets om me goed te kunnen presenteren. Dus ik was ontzettend blij dat ik de kans kreeg om naar Dress for Success te gaan.

Daar ging ik! Ik was benieuwd wat ik er zou aantreffen: kleding anno 2014 of 2015? Niets daarvan! Alle kleding is volledig up-to-date: ruime keuze uit jurken, rokjes, broeken, shirtjes, vestjes, truien, blouses, colbertjes en nog veel meer…

Ik werd enorm vriendelijk en deskundig geholpen en geadviseerd door een medewerkster. Wat ik bijzonder prettig vond, was dat zij heel snel in de gaten had dat ik ging voor chique/sportief. Dus niet te netjes, ook niet te casual, maar iets ertussen in. Dit maakte dat zij makkelijker kon kiezen wat waarschijnlijk goed bij mij zou passen.
Ze nam alle tijd. En toen ik dacht dat we klaar waren (ik had al een complete set bestaande uit een pantalon, een T-shirt, een colbertje en schoenen), bleek dat ik ook nog een jas mocht uitkiezen. Bovendien kreeg ik ook nog een bijpassende tas en een ketting. Geweldig, toch?

Ik kon gaan solliciteren! En ….. ben aangenomen! Dit betekent ook dat ik nog een keer terug mag komen. Je mag komen om kleren uit te zoeken voor een sollicitatiegesprek, maar je mag nog een keer komen als je daadwerkelijk bent aangenomen. Ga ik terug? Wat denk je!

Ineke (2015)

Ik ben al een tijd zonder werk en ben via de gemeente in contact gekomen met Dress for Success. Ik ben al langere tijd werk aan het zoeken en na een sollicitatietraject via de gemeente ga ik ga binnenkort solliciteren. Toen ik dat bij mijn trajectbegeleider vertelde dat ik ging solliciteren ben ik doorgestuurd naar jullie winkel.

Ik ben bij de winkel geweest en geadviseerd om bepaalde kleding te dragen. Ik mocht daarna een outfit uitzoeken. Jullie hebben me geweldig geholpen, ik heb na een aantal outfits te hebben gepast, een mooi pak, blauw met een witte streep, gekregen. Ik voel mij daar heel plezierig in.

Gistermiddag heb ik op een netwerk bijeenkomst van het UWV Breda en uitzendbureaus een korte presentatie gegeven over mijn zoektocht naar werk. In mijn nieuwe pak, de presentatie ging goed en ik kreeg leuke respons. Ben superblij met mijn outfit. Heb echt een superdag gehad!

Hartelijk dank, ook de andere dames van de winkel, voor de goede zorgen.

Ik wens jullie veel succes met Dress for Success!

clau

rabo

davinci

 

Wist u:

…. dat wij ook presentaties en workshops voor groepen geven op locatie?

… dat groepen mensen die een stage- of werkervaringsplek krijgen
toegewezen óf verplicht vrijwilligerswerk gaan doen, ook in
aanmerking komen voor een gratis outfit uit onze winkel?

…. dat u kleding kunt brengen waarmee u onze klanten steunt in het vinden van een passende baan. (Kleding moet z.g.a.n. en schoon en heel zijn.) Wij hebben heel graag herenkleding en herenschoenen.
Bij kledinginbreng wel graag vooraf mailen of bellen. Krijgt u telefonisch geen gehoor, wilt u dan de voicemail inspreken? Door duidelijk te maken waarvoor u ons wilt bereiken, kunnen wij u gemakkelijk inplannen en terugbellen.

… dat kleding die niet geschikt is voor onze winkel, door ons wordt gedoneerd aan voedsel- en kledingbanken, en andere goede doelen in onze regio?

Dress for Success Regio Gorinchem is sinds 2006 een algemeen nut beogende instelling (ANBI).

Naam: Stichting Dress for Success
Regio Gorinchem
RSIN/fiscaalnummer: 8171.98.477
Contactgegevens: Dress for Success Regio Gorinchem
Postadres: Schelluinsevliet 15
4203 NB  GORINCHEM
Bezoekadres: Schelluinsevliet 15
4203 NB  GORINCHEM
penningmeester.gorinchem@dressforsuccess.nl
Bestuurssamenstelling: Dhr. D.H. Hoogenraad, voorzitter
Dhr. J.B. van den Berg, penningmeester
Mevr. R. Verhard-Poeder, secretaris
Mevr. M. Veenis, fondsenwerver

Beloningsbeleid:

Dress for Success Gorinchem is een vrijwilligersorganisatie. De vrijwilligers ontvangen geen vaste vrijwilligersvergoeding. Ook de bestuurders worden niet beloond.

Doelstelling:

Het aanmoedigen van vrouwen en mannen met een uitkering of een minimuminkomen bij het vinden van een betaalde (deeltijd-)baan, stage of werkervaringsplaats en vrijwilligerswerk of bij het starten als zelfstandig ondernemer, door middel van het verstrekken om niet van een sollicitatie-outfit om representatief gekleed naar een sollicitatiegesprek te gaan.
Onze stichting vervult hierin een belangrijke taak.
De stichting beoogt geen winst te maken.

Verslag van de uitgeoefende activiteiten: het jaarverslag.

Financiële verantwoording: de financiële verslaglegging.

Privacyverklaring Dress for Success: klik op deze link

Missie Dress for Success Nederland
‘De missie van Dress for Success® is vrouwen en mannen in staat te stellen economische onafhankelijkheid te bereiken, met een ondersteunend netwerk, professionele kleding en de ontwikkeling van vaardigheden om beter te functioneren in hun werk en persoonlijk leven.’