'Een nieuwe outfit zorgt ervoor dat klanten vaak met veel meer zelfvertrouwen het sollicitatiegesprek in gaan.'
'Mooie, nette en goede kleding.
Ik ben heel professioneel en prettig geholpen.'
Senna Bouteba, Start Foundation
'Start Foundation steunt Dress for Success, omdat je bij werkgevers maar één keer een eerste indruk maakt.'
previous arrow
next arrow
Slider

Welkom bij Dress for Success Rotterdam

Wij werken Corona proof, we informeren u graag hoe we dat doen!

In onze winkel aan het Rijnhoutplein 4 in Rotterdam ben je van harte welkom voor een kleedsessie en een persoonlijk kleding advies speciaal voor jou!

Voor wie zijn we?

Ben jij op zoek naar een baan, vrijwilligerswerk, een stage of ben je een startende ZZP’er? Heb je een minimum inkomen? Dan kun je een afspraak maken voor een kleedsessie of een kledingpakket.

Waarom bieden wij dit aan? Wij denken dat wanneer jij je op je gemak voelt  in je nieuwe outfit dit ook uitstraalt naar je omgeving. Het verhoogt de kans op succes en een eerste indruk kun je maar een keer maken. Kortom, een mooie nieuwe outfit laat jou stralen!

Wie zijn wij?

Het team van Dress for Success bestaat uit meerdere enthousiaste Dress Adviseurs, de winkelmanager en de relatiemanager. Allemaal met een passie voor kleur en kleding. Wij nemen graag de tijd de beste versie van jezelf te laten zien. Onze winkel is gezellig en laagdrempelig, de koffie en thee staan voor je klaar!

Onze collectie

Wij hebben zowel een dames- als herencollectie. Alles hangt op maat en we zijn erg kritisch op wat we in de winkel hangen. De kleding is van goede kwaliteit, we hebben mooie merken en de kleding is modieus. Ook hebben we een assortiment aan schoenen, sieraden en tassen. Alles om een passende en modieuze outfit voor jou samen te stellen!

Interesse? Bel voor een afspraak naar de winkel 06 15382111

_Y5A9702

Voor donateurs: het is mogelijk om donaties langs te brengen binnen de openingstijden van de winkel.

 

 

OPENINGSTIJDEN WINKEL

dinsdag          10.00 tot 16.00

woensdag      10.00 tot 14.00

donderdag     10.00 tot 16.00

vrijdag             10.00 tot 16.00

Maryse                  Relatiemanager

Nettie                    Winkelmanager

Bestuursleden

Melany                 Voorzitter

Sandra                 Secretaris

Caroline               Penningmeester

Muzaffer              HR

Sjoukje                 Algemeen Bestuurslid

Fleur                     Marketing & Communicatie

Maj-Britt              Fondsenwerving &         

                             Relatiemanagement

 

 

 

 

Ons vrijwilligersteam Dress Adviseurs

Anja, Patty, Hanneke, Corrie, Tine, Sandra, Edward, Fadoua, Whitney, Reyhan, Marlies, Barbara, Natasha,Yvonne & Ruud

Het contact met de klant en het samen zoeken naar een mooie outfit maakt het werken bij Dress for Success zo leuk!

 

Kledingpakket op maat: bijzondere kleding voor een bijzonder moment

Dress for Success biedt kledingpakketten op maat aan. Zo maken wij kledingpakketten op maat voor de vrouwenopvang van Stichting Arosa. Wij ontvangen veel mooie kledingstukken waar we andere mensen die (nog) niet solliciteren blij mee kunnen maken. De kledingpakketten worden met zorg samengesteld voor zowel dames als heren. Vanaf XS tot XXL. Ieder pakket is een cadeautje voor de ontvanger. Een mooie kledingoutfit met accessoires die hierbij matchen.

 

Kleedsessie

Een cadeau voor jezelf! Dit is een persoonlijke kleedsessie van een uur op afspraak. We inventariseren jouw persoonlijke wensen en vervolgens vertalen we deze naar een passende stijl. Kleuren zijn hierin belangrijk waarbij we kijken naar wat bij jou past. Samen gaan we op zoek naar mooie kledingstukken. Laat je verrassen door een blik in de spiegel, nu zie je de beste versie van jezelf! De kledingoutfit, al dan niet compleet met schoenen & accessoires mag je houden.

 

De mini workshop

Is een persoonlijke kleedsessie een cadeau, dan is de mini workshop een feestje!  Dit is een korte workshop voor maximaal 4 personen. Aansluitend krijgen alle deelnemers een kleedsessie door onze Dress adviseurs. Het is gezellig, omdat je met elkaar meekijkt en meedoet. Daarnaast doe je inspiratie op van elkaar. Alle deelnemers gaan blij en vol zelfvertrouwen de deur uit, compleet met een persoonlijke outfit!

 

Online kledingadvies

Wel voldoende kleding, maar geen idee wat passend is voor jouw sollicitatie- of acquisitie gesprek? Dan kunnen we je een online kledingadvies geven. Samen kijken we via face time of zoom naar jouw garderobe en stellen een passende outfit samen.

Schie-Route | Gemeente Rotterdam

Gemeente Rotterdam

Naast onze sponsoren wordt Dress for Success gesteund door de Gemeente Rotterdam. In het kader van “Uit de knoop”, de  Rotterdamse aanpak voor armoedebestrijding, ondersteunt Dress for Success alle Rotterdammers die leven rond de armoedegrens en mensen die van een minimum inkomen afhankelijk zijn.

 

Logo Arosa | Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond

Stichting Arosa

Huiselijk geweld komt binnen alle lagen en groeperingen van de bevolking voor. In de aanpak  van huiselijk geweld is Arosa dé organisatie voor de opvang van vrouwen, kinderen en mannen in de centrumgemeente Rotterdam. Arosa biedt (crisis) opvang en intra- en extramurale begeleiding, passend bij de vraag en uitgaande van de eigen kracht en dat van het netwerk van de cliënt/het gezin. Dress for Success Rotterdam verzorgt kledingpakketten op maat voor vrouwen in de crisisopvang.

 

Kijk op de Wijk - Home | Facebook

Reakt Kijk op de Wijk

Met de Kijk op de Wijk strippenkaart leer je activiteiten en organisaties in je eigen woonwijk kennen. Op deze manier werken we aan het vergroten van je sociale netwerk. Ook ontstaan er vaak nieuwe ideeën en kansen op het gebied van dagbesteding of werk.
Dress for Success Rotterdam is onderdeel van de strippenkaart. Bij een volle strippenkaart mag je een kleedsessie boeken bij ons in de winkel!

Voedselbank Rotterdam e.o. - Nieuws | Stichting Armoedefonds

Voedselbank Rotterdam

In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbank Rotterdam helpt de armsten binnen deze groep door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Om onze klanten van voldoende eten te kunnen voorzien, werken wij samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. “Oog voor voedsel, hart voor mensen”. Binnenkort start Dress for Success een samenwerking met de Voedselbank door het aanbieden van kledingpakketten op maat: “Bijzondere kleding voor een speciaal moment”

Financieel Ondersteunen

Kleding krijgen we gratis van bedrijven en particulieren. Om een outfit compleet te maken zijn er soms extra kosten. Je kunt ons ondersteunen door je bijdrage over te maken op bankrekeningnummer:

NL74 RABO 0126 1058 04 | Stichting Dress for Success Rotterdam | gift Dress for Success Rotterdam

Elke bijdrage is welkom. Stichting Dress for Success Rotterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling. Giften aan erkende goede doelen en instellingen met een ANBI-status kunnen fiscaal aftrekbaar zijn. Lees meer informatie over fiscaal aftrekbare giften: bij belastingdienst en/of bij ANBI.

Adres
Rijnhoutplein 4
3014 TZ Rotterdam
Bereikbaar: metrostation Eendrachtsplein of tramlijn 4 halte Bloemkwekerstraat

Winkel | Dress adviseurs

U kunt tijdens de openingstijden van de winkel bellen voor het maken van een afspraak & voor meer informatie over particuliere donaties.

06 15382111 | winkel.rotterdam@dressforsuccess.nl

Winkelmanager | Nettie

U kunt contact opnemen wanneer u vragen heeft over het doorverwijzen van een klant & wanneer u geïnteresseerd bent in de vacature voor Dress adviseur.
06 18669535 | winkelmanager.rotterdam@dressforsuccess.nl

Relatiemanager | 

U kunt contact opnemen wanneer u vragen heeft over het organiseren van fondsenwerving voor bedrijven, het geven van workshops & presentaties.
06 30077243 | relatiemanager.rotterdam@dressforsuccess.nl

Bestuur, secretaris | Sandra de Jong

Voor bestuurlijke zaken.
06 44104811 | secretaris.rotterdam@dressforsuccess.nl

Donatie Oger aan Dress for Success

Ook Dress for Success Rotterdam heeft een deel van de mooie donatie van Oger ontvangen, waarvoor dank! Hier kunnen wij zowel dames als heren goed mee helpen. Het eerste damesjasje is al met een heel blije klant meegegaan!

 

Wij nemen afscheid van Marie Louise de Bot

Marie Louise de Bot was 8 jaar bestuurslid waarvan de laatste twee jaar voorzitter van Dress for Success Rotterdam. Zij heeft zich twee termijnen ingezet voor onze stichting met veel passie en energie! Mensen helpen om een stap dichter bij hun doel te komen, een plekje op de arbeidsmarkt!

Melany van Twuijver, die een aantal jaren secretaris was, zal de rol van voorzitter overnemen Sandra de Jong wordt de nieuwe secretaris.

We zullen Marie Louise missen en we bedanken haar voor haar inzet!


Ook Rotterdam weer open

Vanaf dinsdag 9 juni is de winkel van Dress for Success open! Na veel voorbereidingen en een weekje proefdraaien zijn we er weer klaar voor. Wel met de nodige aanpassingen in verband met het Corona virus. Klanten en donateurs zijn weer van harte welkom! Check ook de website voor onze extra diensten in deze periode.

Tijdelijk gesloten, eventuele hulp op afstand; info volgt.

DFS Rotterdam tijdelijk gesloten

Vacature Secretaris / Bestuurslid

Voor ons bestuur zoeken wij een ervaren en betrokken secretaris. Draai jij je hand niet om voor een subsidie-aanvraag of jaarrapportage? En wil je deze handigheid inzetten voor een vrijwilligersorganisatie die minima op weg helpt naar werk? Bekijk dan snel onderstaande vacature en reageer.

Vacature Secretaris

Ook in Rotterdam wordt het koud

Ook bij Dress for Success Rotterdam kunnen Rotterdammers elkaar door de winter helpen door warme winterjassen in te leveren. Klik op de foto voor de inleveradressen.

Dress for Success Rotterdam zoekt een bestuurslid

Ben jij een kei in marketing en communicatie? En heb je een hart voor Dress for Succes? Dan hebben we bij Dress for Success Rotterdam een leuke bestuursfunctie voor je. We zoeken namelijk iemand met verstand van marketing en communicatie die ons bestuur kan versterken. Heb je interesse? Bekijk dan bijgaande vacature en reageer.

Vacature Bestuurslid MarCom-def

Vacature winkelmanager bij Dress Rotterdam!

20-4-2017

Dress for Success Rotterdam is op zoek naar een winkelmanager. Klik hier voor meer informatie.

Uitreiking Dress Award Reny Winkelman

Eind december werd de Dress Award uitgereikt aan Reny Winkelman.

Josje Bootsma van het bestuur van Dress Nederland mocht de Award aan Reny uitreiken, vanwege haar bijzondere inzet en verdiensten voor de Dress organisatie gedurende 15 jaar, zowel voor haar werkzaamheden in de winkel in Rotterdam, als voor de landelijke ontwikkeling van Dress for Success.

Dress for Success Rotterdam is sinds 2010 een algemeen nut beogende instelling (ANBI).

Naam: Stichting Dress for Success Rotterdam
RSIN/fiscaalnummer: 8222.04.423
Contactgegevens: Dress for Success Rotterdam
  Secretaris bestuur: S. de Jong
  06 – 44104811
  secretaris.rotterdam@dressforsuccess.nl
Winkel: Rijnhoutplein 4
3014 TZ Rotterdam
Bestuurssamenstelling: Melany van Twuijver, voorzitter
Sandra de Jong, secretaris
Caroline Zegers, penningmeester
Muzaffer Yüksekyildiz, bestuurslid
Fleur Klijnsmit, bestuurslid
Maj-Britt van Raalte, bestuurslid

Beleidsplan klik op deze link

Beloningsbeleid

Dress for Success Rotterdam is een vrijwilligersorganisatie. Er zijn twee part-time medewerkers in dienst. Dress adviseurs zijn vrijwillige medewerkers en krijgen gemaakte onkosten, zoals reiskosten vergoed. Bestuursleden ontvangen, net als alle vrijwilligers, alleen een vergoeding voor gemaakte onkosten.

Doelstelling

De stichting heeft ten doel effectieve hulp te verlenen aan mensen met een minimum inkomen die hun positie wensen te verbeteren, zomede al hetgeen met het vorenstaande verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.

De stichting zal die hulp in de eerste plaats verlenen door aan de doelgroep gratis representatieve kleding en kledingadvies aan te bieden ten behoeve van een succesvolle sollicitatie en een succesvolle start van een nieuwe functie.

De stichting kan reserves vormen met het oog op de continuïteit en ontwikkeling van haar werkzaamheid, maar beoogt niet het maken van winst.

Verslag van de uitgeoefende activiteiten klik op deze link

Financiële verantwoording klik op deze link

Privacyverklaring Dress for Success klik op deze link

Missie Dress for Success Nederland
‘De missie van Dress for Success® is vrouwen en mannen in staat te stellen economische onafhankelijkheid te bereiken, met een ondersteunend netwerk, professionele kleding en de ontwikkeling van vaardigheden om beter te functioneren in hun werk en persoonlijk leven.’