Ons adres: Niels Bohrweg 121, Utrecht. Met bus 37 en 38 vanaf Utrecht CS ben je hier in een kwartier. Meer informatie over hoe je ons kunt bereiken onder de tab ‘Openingstijden’. 

Dress for Success regio Utrecht

Heb je een minimuminkomen of uitkering en binnenkort een sollicitatiegesprek? Maak dan een afspraak bij ons in de winkel om kosteloos geschikte sollicitatiekleding voor je uit te zoeken. Bij Dress for Success Utrecht staan altijd een paar deskundige vrijwilligers voor je klaar om je van advies te dienen. Een afspraak maak je via mail of telefonisch 030 – 274 6563.

Ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan ca. 6 keer per jaar een update.

Lees hier onze privacyverklaring.

Let op: met ingang van 1 januari 2020 zijn wij niet meer geopend op woensdagmiddag. Onze openingstijden zijn als volgt:

Maandag: 10.00 tot 13.00 uur
Dinsdag: 10.00 tot 16.00 uur
Woensdag: 10.00 tot 13.00 uur
Donderdag: 13.00 tot 16.00 uur

Wij zijn telefonisch bereikbaar tijdens openingstijden van de winkel, 030 2746563. U kunt ons daarnaast bereiken via de e-mail. Wij doen ons best om u dan zo snel mogelijk van een antwoord te voorzien.

Wij raden onze klanten aan om een afspraak te maken, of in ieder geval van te voren naar onze winkel te bellen om zeker te weten dat er iemand aanwezig is. U kunt ook zonder afspraak onze winkel bezoeken, maar de kans bestaat dat u dan een tijdje moet wachten voordat we u kunnen helpen. Voor een afspraak kunt u ook een e-mail met uw telefoonnummer sturen, zodat wij contact met u kunnen opnemen voor een afspraak. Een afspraak is altijd op de korte termijn en meestal nog op dezelfde dag mogelijk.

Hoe vindt u Dress for Success Utrecht!

Bereikbaar via OV:

 • Bus 37 CS jaarbeurszijde richting Maarssenbroek via Leidsche Rijn (uitstappen Savannaweg + 7 minuten lopen)
 • Bus 38 CS jaarbeurszijde richting Maarssen via Lage Weide (uitstappen op de NielsBohrweg + 3 min lopen)
 • Bus 48 vanaf bushalte Station Leidsche Rijn richting Papendorp via Nieuwegein (uitstappen op de Niels Bohrweg + 3 minuten lopen).

De winkel heeft een eigen ingang, klanten en donateurs kunnen de winkel rechtstreeks betreden en hoeven niet langs de receptie van UW.

Als u een afspraak heeft bij Dress for Success kunt u links om het gebouw van UW heen lopen, rijden of fietsen, langs de slagbomen (auto’s parkeren vóór de slagboom). Volg het bord laden en lossen van UW. De locatie van Dress for Success zit in het uitstekende deel van het gebouw. U loopt of rijdt er dan zo tegen aan.

Met de auto: parkeergelegenheid aanwezig (vóór de slagboom). Donateurs die kleding komen afleveren kunnen aanbellen links voor de slagboom en doorrijden tot de winkel.

Trijntje Knaapen, manager

Thea de Bie, plaatsvervangster manager

Vrijwilligers

Esther Cho
Maureen Been
Maltie Bateswar
Kim Hullegie
Renée Zomerhuis
Ria Gerwig
Truus van der Weijden
Wilma van der Laan
Rosemary Souren
Irma Pouw

Extra vrijwilligers

Yolanda Smid, invalkracht
Ursula Vaneker, invalkracht
Astrid van den Ham, invalkracht
Frans Snijder, klusjesman
Mariska de Ridder, PR en presentaties
Rob Rutten

Bestuur

Margot Jansen, voorzitter

Matthijs Rutten, penningmeester

Carolien Satink, secretaris

Dorien de Wit, algemeen bestuurslid

Donateurs

Wij zijn altijd blij met de donatie van sollicitatiewaardige kleding. Een goed criterium is of u er zelf in zou gaan solliciteren.

Wij hebben altijd behoefte aan:

 • Herenschoenen
 • representatieve herenkleding in de maten kleiner dan 50 en groter dan 54
 • effen overhemden in alle maten
 • smartcasual herenkleding in alle maten
 • herenriemen in alle maten
 • nette herenschoenen en -sokken in alle maten
 • representatieve herenjassen in alle maten
 • representatieve dameskleding in alle maten, speciaal de maten kleiner dan 36 en groter dan 44
 • nieuwe damespanty’s (bij voorkeur nog in de verpakking)

Openingstijden donaties

Als u kleding wilt doneren, hoeft u geen afspraak te maken; kleding kan altijd worden ingebracht tijdens openingstijden.

U kunt kleding, schoenen en accessoires naar wens aanleveren in vuilniszakken, dozen, kledingzakken etc. Wij zoeken de kleding uit en kleding die niet geschikt is voor onze doelgroep geven wij door aan andere kledinginzamelingsprojecten, waaronder Sympany. Indien de kleding schoongewassen of -gestoomd bij ons binnenkomt, scheelt ons dat weer in waskosten. 

Nieuwe locatie voor Dress Utrecht

Goed nieuws! Na een lange zoektocht heeft Dress Utrecht een nieuwe winkellocatie gevonden. De nieuwe winkel is gevestigd in het pand van het UW. De winkel heeft een eigen ingang, klanten en donateurs kunnen de winkel rechtstreeks betreden en hoeven niet langs de receptie van UW.

Adres: Niels Bohrweg 121, 3542 CA Utrecht. Kijk voor meer informatie over bereikbaarheid en openingstijden op de winkelpagina’s van Dress Utrecht.

Dress Utrecht genomineerd voor de actie ‘Warm Hart’

11-09-2017

Dress for Success Utrecht is genomineerd voor de KRO actie ‘Warm Hart’. Met jouw stem (2x klikken) maken zij kans op steun waarmee ze nog meer mensen kunnen helpen op weg naar werk. De sollicitanten en vrijwilligers in Utrecht kunnen jouw steun heel goed gebruiken. Als zij voor 29 september in de top 5 terecht komen maken ze kans op een prachtige donatie van de KRO. Help je mee? Stem op: http://bit.ly/stemdressforsuccess

Namens het team van Dress for Success Utrecht danken wij je HARTelijk!

Dress for Success Utrecht breidt diensten uit naar omliggende gemeenten

Voor Dress for Success Utrecht is het nieuwe seizoen goed begonnen. Er is een nieuw pand gevonden voor de winkel, in winkelcentrum Lunetten. Verder gaat Dress for Success Utrecht ook werkzoekenden uit de omliggende gemeenten bedienen. Dit tweejarige project is begin deze maand gestart.
(meer…)

Workshops en professioneel advies voor onze doelgroep

Workshops en professioneel advies voor onze doelgroep

Wij geven, tegen een kleine vergoeding, ook workshops over uiterlijke verzorging. Wij geven deze workshop voor groepen van ongeveer 6 tot 10 personen in onze winkel of op locatie.

Daarnaast hebben wij doorgaans een professionele kleurenconsulente en een visagiste in huis voor advies over het dragen van kleur en (make-up)verzorging.

Ook verzorgen wij DressChecks, waarbij we sollicitanten adviseren over hun voorkomen en wij hun outfit waar nodig, mogelijk en gewenst aanvullen met kleding uit onze winkel.

Dress for Success in finale VOORverkiezing

Wij presenteren u ons jaarverslag 2018!

10 jaar Dress for Success Utrecht

Het was een feestje op 8 november in Parnassos! We mochten er verwijzers, raadsleden, klanten, ambassadeurs, vrijwilligers, bestuursleden en collega’s ontvangen. Zij luisterden naar de woorden van onze voorzitter Agnes Wesseling en bekeken de outfits op de catwalk, geshowd door onze vrijwilligers. De vrijwilligers ontvingen als verrassing van raadslid Pim Steenbergen (ChristenUnie) de medaille voor de vrijwilligers van de maand.

Gastspreekster Agnes Jongerius  illustreerde  prachtig hoe belangrijk het is dat er voor iedere op de een of andere manier een schouder is waarop je kunt staan om weer verder te kunnen (en hoe wij daarin voorzien, natuurlijk!).

Bestuurslid Dorien de Wit presenteerde ons splinternieuwe ambassadeursnetwerk en interviewde enkele aanwezige ambassadeurs over wat zij hadden meegemaakt sinds ze voor deze rol gevraagd waren.

Als klap op de vuurpijl werd er een fototentoonstelling onthuld met mooie foto’s van onze klanten en enkele medewerkers (foto’s Harry Slegh). De foto’s zullen op diverse plaatsen in Utrecht en de regio te bezichtigen zijn.

En uiteraard werd er nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.

Onderstaande foto’s geven een impressie (foto’s Harry Slegh).

De reacties van onze klanten zorgen voor de meest bevredigende momenten van ons werk. We zien mensen al zelfverzekerder worden naarmate hun afspraak bij ons in de winkel vordert. En als we ze dan in de spiegel zien teruglachen naar hun spiegelbeeld weten we dat we de juiste snaar geraakt hebben – en zien we direct waar we dit voor doen. Zoals Joi Gordon (oprichter van Dress for Success World Wide) zegt: “Mensen zien een nieuwe en betere versie van zichzelf.” Ook mondeling geven onze klanten direct al veel positieve feedback. Via e-mail, sms of op onze enquêteformulieren ontvangen we eveneens mooie feedback. Hier volgt een selectie uit 2014.

Heel leuke ervaring. De twee dames waren aardig en lief. Ik kreeg goed advies.

Ik weet nu welke kleuren mij goed staan.

Dress is een mooi initiatief en handig dat jullie er zijn want jullie weten wat er is en wat staat veel beter dan in een 'normale' winkel.

Zeer goede ervaring. Nette, mooie, goede kleding. Ik ben heel professioneel en prettig geholpen.``

Goed advies, medewerkers waren heel vriendelijk en geduldig met goede ideeën.

Buitengewoon positief. Klant spreekt moeilijk Nederlands.
Hij bedankt ons voor de kleding want hij is er blij mee.

Ik voelde me op mijn gemak; ik voelde me veilig. En leuke kleren.

Zeer hartverwarmend. De dames wisten je in de watten te leggen en het gevoel te geven dat je er mag zijn. Ze nemen ruim de tijd en spreken ook de sollicitatie door en geven goede tips. De kleding die ik heb meegenomen was prima. Kleding helpt erg om je zelfverzekerd te voelen bij presentaties
en ik ben er erg blij mee.

Heel leuk, goed geholpen en leuke kleding. Goed idee om zo’n winkel te beginnen.

Goede ervaring. Het heeft me goed gedaan en zelfvertrouwen gegeven. Super!
Ik vind deze winkel een eye-opener. Fantastisch geholpen en de goodybag vond ik heel leuk.

Fijn dat ik op zo'n korte termijn (de volgende dag) terecht kon. Ik vond het alleraardigst; de medewerkers waren heel lief en meedenkend. Je zelfvertrouwen wordt opgepept. Er was weinig in mijn maat maar gelukkig wel iets gevonden. Terwijl ik er was kreeg een andere klant kleuradvies...dat had ik ook erg leuk gevonden maar door tijdnood niet gekregen.

Hartelijke, warme sfeer, gezellig en professioneel.
Ik ben naar tevredenheid geholpen. Voor ieder wat wils. Veel keuzemogelijkheden. Ik kreeg goed advies over welke stijl bij mij past.

Zeer tevreden over het resultaat. De medewerkers waren geduldig en er werd tijd genomen.
Ik vond het heel gaaf om te komen.

Ik vond de medewerkers zeer vakkundig. Ik hoop dat DfS nog lang mag blijven bestaan

De instanties die mensen uit onze doelgroep begeleiden, zoals de dienst Werk & Inkomen, reïntegratiebureaus, buurtteams etc., kunnen klanten naar ons verwijzen. Bel of mail ons om te overleggen of iemand voor onze dienstverlening in aanmerking komt.

Contactinformatie

Adres
Niels Bohrweg 121
3542 CA Utrecht
Tel. klanten
030 - 274 6563
Donateurs
030 - 274 6563
Tel. vragen
06 - 24 54 23 84
Email
dressforsuccessutrecht@gmail.com

Financieel Ondersteunen
Kleding krijgen we gratis van bedrijven en particulieren. Om een outfit compleet te maken zijn er soms extra kosten.
Je kunt ons ondersteunen door je bijdrage over te maken op bankrekeningnummer NL03 INGB 0004 2885 30 t.n.v. Stichting Dress for Success Utrecht o.v.v. ‘gift Dress for Success Utrecht’. Elke bijdrage is van harte welkom.

Giften aan erkende goede doelen en instellingen met de ANBI-status kunnen fiscaal aftrekbaar zijn.
Stichting Dress for Success Utrecht is een algemeen nut beogende instelling (ANBI).
Lees meer informatie over fiscaal aftrekbare giften: bij de Belastingdienst en/of bij ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling)

Dress for Success Utrecht is sinds 2009 een algemeen nut beogende instelling (ANBI).

Naam: Stichting Dress for Success Utrecht
RSIN/fiscaalnummer: 8197.00.988
Contactgegevens: Stichting Dress for Success Utrecht
Niels Bohrweg 121
3542 CA  Utrecht
dressforsuccessutrecht@gmail.com
030-2746563
Bestuurssamenstelling: Margot Jansen, voorzitter
Carolien Santink, secretaris
Matthijs Rutten, bestuurslid
Dorien de Wit, bestuurslid

Beleidsplan: klik op deze link

Beloningsbeleid:

Dress for Success Utrecht is een vrijwilligersorganisatie met een betaalde coördinator in loondienst. Dit betreft een deeltijdfunctie. De stichting heeft naast de coördinator geen andere mensen in dienst en vergoedt slechts onkosten, zoals reiskosten, aan de vrijwilligers.

Doelstelling:

De doelstelling van de stichting is: het aanmoedigen van vrouwen en mannen met een uitkering bij het vinden van een betaalde (deeltijd) baan of bij het starten als zelfstandig ondernemer.

De stichting tracht dit doel te bereiken door:

 1. Het verstrekken van een set gratis kleding aan iedereen, die vanuit een uitkerings- en/of een minimumsituatie gaat solliciteren of start als zelfstandig ondernemer;
 2. Het verstrekken van een tweede set gratis kleding, indien de betreffende sollicitant daadwerkelijk een arbeidsovereenkomst is aangegaan of daadwerkelijk is gestart als zelfstandig ondernemer;
 3. Het bevorderen van de solidariteit van werkende vrouwen en mannen met degenen die vanuit een uitkeringssituatie solliciteren, het starten als zelfstandig ondernemer daaronder begrepen.
 4. En verder alles te doen wat bevorderlijk kan zijn ter bereiking van het gestelde doel.

De stichting beoogt niet het maken van winst.

Verslag van de uitgevoerde activiteiten: klik op deze link

Financiële verantwoording: klik op deze link

Privacyverklaring Dress for Succes: klik op deze link

Missie Dress for Success Nederland
‘De missie van Dress for Success® is vrouwen en mannen in staat te stellen economische onafhankelijkheid te bereiken, met een ondersteunend netwerk, professionele kleding en de ontwikkeling van vaardigheden om beter te functioneren in hun werk en persoonlijk leven.’

 

Dress for Success Regio Utrecht zoekt een enthousiast bestuurslid met de functie van penningmeester!

Dress for Success Regio Utrecht kleedt en adviseert werkzoekenden met een minimuminkomen voor hun sollicitatiegesprek. Wij zijn een maatschappelijke organisatie die draait op een team van 24 vrijwilligers en een betaalde winkelmanager. De kleding is afkomstig van donaties uit het bedrijfsleven en van particulieren. Omdat wij geen winstdoelstelling hebben, worden alle adviezen en kleding gratis verstrekt. Klanten vertellen dat ze door onze adviezen en kleding met meer zelfvertrouwen solliciteren.

Wij zijn per direct op zoek naar een Penningmeester om ons 4 koppig bestuur aan te vullen. De functie is op vrijwillige basis en de duur van de aanstelling is bij voorkeur drie jaar c.f. de statuten van onze stichting.

Wat vragen wij van jou?

 • Je bent een enthousiast, flexibel en nauwkeurig persoon die zich wil inzetten voor het verder versterken en op de kaart zetten van onze organisatie.
 • Je hebt affiniteit met de wereld van re-integratie of armoedeproblematiek.
 • Het is een pre als je ervaring hebt met het bijhouden van een financiële administratie, het opmaken van een jaarrekening en het aanvragen van subsidies en/ of fondsen. Je wordt hierbij ondersteund door een collega vrijwilliger (boekhouder) die de volledige operationele uitvoer hiervan voor zijn rekening neemt.

De taken kunnen in afstemming met de andere bestuursleden bepaald worden. Vaste onderdelen zijn:

 • Deelnemen aan bestuursvergaderingen (1x per 4 tot 6 weken).
 • Samen met de coördinator en boekhouder bewaken van een degelijk gevoerde boekhouding. De operationele uitvoer de administratie is belegd bij onze boekhouder, zoals het opstellen en bijhouden van exploitatieoverzichten, begroting, financieel jaarverslag, salarisadministratie en balans.
 • Financieel gezond zijn en blijven is voor ons vanzelfsprekend van groot belang. Het binden van nieuwe fondsen en donateurs en activiteiten gericht op het nog beter bereiken van de doelgroep zijn daarom een belangrijk onderdeel van het takenpakket.
 • Het roulerend vertegenwoordigen van de vestiging Utrecht bij vergaderingen van Dress for Success Nederland.

Wat bieden wij?

Een zelfstandige rol met veel ruimte voor eigen inbreng en de mogelijkheid om je netwerk te vergroten. Je gaat werken voor een organisatie met een enthousiast en gedreven team. Gezamenlijk lever je een bijdrage aan de toekomst van werkzoekenden met een minimum inkomen.

Meer informatie?

Ben je geïnteresseerd, reageer dan voor 15 januari 2020. Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Margot Jansen voorzitter via bestuurdressforsuccessutrecht@gmail.com of 06-12 34 50 22.

Zie voor informatie over onze doelstelling en werkzaamheden ook de website van Dress for Success Utrecht of onze facebookpagina.

Huisregels

 1. Dress for Successvindt haar oorsprong in de Verenigde Staten. Alle initiatieven van Dress for Success zijn verplicht zich aan te sluiten bij de Amerikaanse organisatie en te werken volgens de richtlijnen die daar worden opgesteld.
 2. Alle initiatieven vanDress for Success gebruiken dezelfde huisstijl en website. De officiële website van Dress for Success is dressforsuccess.org.
 3. Dress for Successis een vrijwilligersorganisatie, wat betekent dat een groot deel van de werkzaamheden door vrijwilligers wordt uitgevoerd.
 4. Dress for Successwerkt vanuit een solidariteitsprincipe, wat betekent dat een groot deel van de kleding in de winkel gedoneerd wordt door werkende vrouwen en mannen.
 5. Dress for Successverkoopt geen kleding om inkomsten te verwerven.
 6. Klanten vanDress for Success Utrecht zijn mensen die vanuit een minimuminkomen  gaan solliciteren naar een (betere) baan, vrijwilligerswerk, stage of werkervaringplek of die vanuit een minimuminkomen  gaan starten met een eigen onderneming.
 7. Klanten vanDress for Success Utrecht ontvangen gratis één set kleding en/of een kledingadvies. Een klant mag terugkomen voor een nieuwe set kleding wanneer hij of zij na een half jaar nog geen baan heeft gevonden en toe is aan een nieuwe set die past bij het nieuwe seizoen. Dress for Success Utrecht werkt met 2 seizoenen: herfst/winter en lente/zomer.
 8. BijDress for Success Utrecht bestaat een kledingset uit een boven- en een onderstuk. Overige items zoals schoenen, tassen en accessoires worden beschouwd als extraatje en behoren dus niet tot de standaardset! Ook is het niet de bedoeling dat klanten kleding meenemen voor een ander dan zichzelf.
 9. Klanten vanDress for Success mogen de kleding na afloop van het sollicitatiegesprek houden, ongeacht of zij worden aangenomen voor de baan. Er komt immers weer een nieuw sollicitatiegesprek waarbij de kleding nodig is, of de klant is aangenomen en dan kan hij of zij de kleding goed gebruiken om de eerste tijd representatief op het nieuwe werk te kunnen verschijnen.
 10. Klanten vanDress for Success mogen bovendien terugkomen voor één of twee extra kledingsets wanneer zij zijn aangenomen, zodat zij goed gekleed aan het werk kunnen. Klanten die voor de eerste keer komen direct nadat zij zijn aangenomen, mogen in één bezoek twee kledingsets uitzoeken.
 11. Klanten vanDress for Success dienen, indien gevraagd, een uitnodiging voor het sollicitatiegesprek of een kopie van het arbeidscontract te kunnen overleggen.
 12. Klanten vanDress for Success wordt gevraagd om fris gewassen en gedoucht naar de winkel te komen.
 13. Klanten vanDress for Success wordt gevraagd om (tijdig) een afspraak te maken en deze zonodig tijdig af te zeggen of te verzetten.

Privacyverklaring inzake nieuwsbrieven

Wij versturen nieuwsbrieven via Mailchimp, met wie wij een verwerkersovereenkomst hebben gesloten. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, zullen we bepaalde informatie opslaan, waaronder je e-mailadres, IP-adres en bepaalde informatie over de links die je aanklikt in de e-mails, op een Mailchimp-server. Noch wij, noch Mailchimp zullen je e-mailadres ooit verkopen of delen met andere partijen, tenzij we hiertoe wettelijk worden verplicht. Als je rechtstreeks contact opneemt met Mailchimp met betrekking tot je abonnement op onze nieuwsbrief, kan Mailchimp rechtstreeks contact met jou opnemen; anders zal Mailchimp nooit contact met je opnemen. Alleen geautoriseerde Mailchimp-medewerkers hebben toegang tot onze abonneelijst. Je bent altijd vrij om je uit te schrijven voor onze nieuwsbrief, door op de link onderin de mail te klikken. Je gegevens worden dan ook verwijderd.