Banenmarkt – Goes – 1 februari 2024

Op 1 februari organiseerden het UWV, LMG en de Zeeuwse Vacaturebank.nl de 8e editie van de Banenmarkt in de prachtige locatie van theater de Mythe in Goes. Als Dress for Success Terneuzen waren wij prominent aanwezig met een pop-up shop in de kleedruimte van het theater. Zo konden wij op een laagdrempelige manier bezoekers, op zoek naar een geschikte baan, kleden en zo een goede eerste indruk te maken bij een van de 60 top werkgevers uit de regio die op het evenement te vinden waren. Het evenement is volledig in lijn met de missie van Dress for Success om mensen financiele onafhankelijkheid te laten bereiken door middel van een passende baan waarbij een professionele outfit een goede start is.

Vanuit de DfS organisatie waren we met 6 vrijwilligers sterk om een pop-up store op te bouwen waarbij er voldoende keuze moest zijn voor de diverse bezoekers om hen te kunnen kleden in een passende en geschikte professionele outfit. Dit was ook een volledig nieuwe ervaring voor onze “suiters” aangezien ze zich niet konden voorbereiden en niet konden terugvallen op het uitgebreide aanbod van onze fysieke winkel in Terneuzen. Echter, het bleek een schot in de roos! Gedurende de dag hebben we maar liefst 13 bezoekers kunnen voorzien van een nieuwe outfit!

 

 

Suiters Arianna des Vescovo & Dahlia Costa aan het woord

Arianna: “het deelnemen in de banenmarkt was een meeslepende ervaring, niet alleen professioneel maar bovenal emotioneel”. Van het creeren van een warme en verwelkomende omgeving, tot en met het leren kennen van de diverse bezoekers met hun eigen identiteit en personaliteit. Het droeg allemaal bij aan de ervaring. Arianna was onder de indruk door het zien wat de nieuwe outfit deed voor de bezoeker; glanzende ogen, een lach, en een oprechte dankjewel. “Ik was onderdeel van hun geluk op dat moment”. Arianna en Dahlia ontmoeten bezoekers die een verandering teweeg willen brengen en op zoek waren naar een nieuwe opportuniteit. Mannen, vrouwen, zoekend naar een 1e baan of juist naar een nieuwe kans. Mensen met economische uitdagingen, maar ook moeders die opnieuw de arbeidsmarkt wilden betreden en mensen die tijdens de Corona periode zonder werk kwamen te zitten. En allemaal hadden ze hun eigen verwachtingen ten aanzien van een geschikte outfit.  “Voor al deze bezoekers was ik een volledige vreemde, en in een paar korte momenten leer je de persoon kennen. Ze geven inspiratie en levenslesen over moed, doorzettingsvermogen en het verlangen naar verandering”. Dahlia herkent dat volledig “het Dress for Success Terneuzen team was enthousiast en iedereen deed mee op een unieke manier om het beste uit de mensen te halen en ze zo goed mogelijk voor te bereiden op een interview en mogelijk meer”.

Een daverend succes dus! We willen UWV, met name Nathalie Pieters, LMG en de Zeeuwse Vacaturebank.nl bedanken voor de mogelijkheid een pop-up store op te bouwen op het evenement en we kijken zeker uit naar nieuwe mogelijkheden om mensen bekend te maken met de mogelijkheden die Dress for Success kan bieden en zo een verschil te maken in Zeeland! Mocht je geintresseerd zijn in mogelijke samenwerken en initiatieven, contacteer ons dan zeker!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.