Terugblik benefietavond 16 november 2023

Foto's: Peter Müllenberg

OH WHAT A NIGHT! RUIM € 14.500 VOOR DRESS FOR SUCCESS!

 

OPBRENGST BENEFIETAVOND DRESS FOR SUCCESS OVERSCHRIJDT ALLE VERWACHTINGEN: SAMEN STERK VOOR HET GOEDE DOEL

 

[16 november 2023] – Na een hartverwarmende avond vol solidariteit en vrijgevigheid, heeft de benefietavond van Dress for Success Maastricht een recordbedrag van € 14.653 opgeleverd. De opbrengst komt ten goede aan alle mensen met een uitkering of een minimuminkomen die stappen willen zetten op weg naar economische zelfstandigheid, een stageplek of vrijwilligerswerk. Het geld wordt gebruikt om nog meer mensen te kunnen kleden en adviseren en ook de jongeren en starters op de arbeidsmarkt nieuwe kansen te bieden.

 

Gasten van de benefietavond werden getrakteerd op een modeshow, een veiling en een loterij. Het evenement vond plaats in Buitenplaats Vaeshartelt onder het genot van een driegangendiner, een drankje en entertainment.

 

Modeshow

De modeshow bracht kleding tot leven die afkomstig was van genereuze donaties uit zowel het bedrijfsleven als particulieren. Bijzonder aan de modeshow was dat niet professionele modellen op de catwalk liepen, maar juist 'kleedklanten' en vrijwilligers van Dress for Success en als sluitstuk Annemarie Penn-te Strake. De voormalig burgemeester verscheen in een door Christian Lagerwaard ontworpen en beschikbaar gestelde jurk. De getoonde kleding werd via een blinde veiling te koop aangeboden.

 

Veiling

De veiling, strak geleid door Mr Ramona Batta, bood een line-up van de meest prachtige items. Er werd goed en genereus geboden op o.a. een gastronomisch diner bij Château Neercanne, een gepersonaliseerd kunstwerk en een handtas van Max Mara.

 

Loterij

De loterij werd mede mogelijk gemaakt door veel ondernemers uit Limburg die geweldige prijzen beschikbaar hebben gesteld. De gelukkige winnaars ontvingen cadeaupakketten en waardebonnen voor lunches en diners, wellnessdagen en leuke uitjes.

 

Persoonlijke verhalen

Op de avond waren ook ‘kleedklanten’ Laura Theunissen en Harriët Akwero aan het woord die hun persoonlijke ervaringen deelden met de aanwezigen. Ieder met haar eigen verhaal waarin de groei naar een nieuwe kans centraal staat. Zij vertelden hoe Dress for Success hen op de rit heeft gekregen, niet alleen door het bieden van een nieuwe outfit, maar juist door het krijgen van meer zelfvertrouwen om de wereld aan te kunnen.

 

De sfeer was doordrenkt van solidariteit en een gezamenlijke toewijding aan het ondersteunen van degenen die het het meest nodig hebben. Het hoogtepunt van de avond was natuurlijk de buitengewone vrijgevigheid van alle aanwezigen. "We zijn overweldigd door de genereuze steun en de betrokkenheid van alle aanwezigen. Het is hartverwarmend om te zien hoe mensen samenkomen voor een gezamenlijk doel en laten zien dat ze geven om de ander," aldus Chantal Huynen, voorzitter van Dress for Success Maastricht.

 

Dress for Success is zeer dankbaar voor alle vrijwilligers, ambassadeurs, sponsoren en alle anderen die zich hebben ingezet om deze avond tot een grandioos succes te maken. Het ingezamelde geld zal een blijvend verschil maken in het leven van degenen die een nieuwe stap willen maken naar financiële onafhankelijkheid.

De benefietavond werd mogelijk gemaakt door: Vrijwilligers Dress for Success Maastricht

Sponsoren

APG - Stichting Boeken voor Mensen - Buitenplaats Vaeshartelt - Demo Productions - Stichting Kannunik Salden - SPEE advocaten & mediation

Ambassadeurs Mr Ramona Batta - Lizzy Bovens - Ellen Houben-Heuts - Margo de Kock - Esther Maalsté - Monique Spee

 

Veilingstukken

de Bijenkorf - Roger Caelen & Chantal Huynen – Marengo training & coaching Marie Thérèse Corbeij - José Henssen - Max Mara - Christian Lagerwaard - Peter Mullenberg - Jeanne Nuchelmans Bastings - Oostwegel Collection

 

Loterij-items

Suze Van Beusekom - DeBijenkorf - Kasteel Wijlre estate - Boekhandel Dominicanen - Il Bacaro - Kaldi - Loods81 - Maison Haas Hustinx - Museum aan het Vrijthof - Stichting Revue aon de Maos - Wijnhandel Sauter - Thermae2000 - Laura Theunissen - Thiessen Wijnkoopers - Uniqua Life & Style

Klik op de afbeelding om de veilingcatalogus van 16 november in te zien: