Feestelijke opening Dress for Success Amsterdam

Op vrijdag 2 september 2022 was het dan zover: de officiële en feestelijke opening van Dress for Success Amsterdam in het World fashion Centre!! Voorzitter Jeanine Blaauw richtte het woord tot de vrienden, vrijwilligers en andere ondersteuners. Ze praatte ons bij over de geschiedenis (de vele donaties van kleding, het fikse aantal kleedsessies en gemiddeld slagingspercentage van 70% door de jaren heen), de huidige staat, de plannen en de toekomst van Dress for Success.

 

Wethouder Groot Wassink knipte vakkundig symbolisch het boeket rood-witte ballonnen door. Hij prees de jarenlange samenwerking tussen de gemeente en Dress en dankte MRP voor de mooie locatie. Hij vroeg onze aandacht te behouden voor de continuïteit en wil graag mee blijven denken om de boodschap van Dress in heel Nederland uit te dragen. Felice Postma van Eigen Haard dat jarenlang de vorige locatie om niet ter beschikking stelde werd door Jeanine namens ons allemaal bedankt en Felice kon het stokje doorgeven aan onze huidige huisvader Robbert-Jan Bosch van MRP Vastgoed, waar we sinds juli 2022 zo hartelijk ontvangen zijn. Vervolgens richtte Jeanine het woord tot onze ambassadeur, styliste Patty Zomer, “je kan zo goed naar mensen kijken”. Patty gaf een kijkje in haar manier van werken. Voorts gaf Patty ons een geheim mee, nee, ze ging niet zingen en het geheim houden de aanwezigen natuurlijk voor zichzelf.


Dress for Success Amsterdam prijst zich gelukkig dat de originele oprichters van 13 jaren geleden Polona en Allard Offerhaus waren gekomen om de heropening met ons mee te vieren. Maar… geen winkel, geen opening en geen kleedsessies zonder de eindeloze inzet van onze vrijwilligers tot diep in de zomer. Woorden schieten te kort, maar we willen deze gezichten ook graag in de schijnwerpers zetten. Hulde! Het bestuur van Dress for Success Amsterdam 2022 kijkt terug op een mooie samenwerking met alle vrijwilligers en het management rond de verhuizing en de opening van de nieuwe winkel!

Foto's: Kitty de Jong