Dress for Success Utrecht breidt diensten uit naar omliggende gemeenten

Voor Dress for Success Utrecht is het nieuwe seizoen goed begonnen. Er is een nieuw pand gevonden voor de winkel, in winkelcentrum Lunetten. Verder gaat Dress for Success Utrecht ook werkzoekenden uit de omliggende gemeenten bedienen. Dit tweejarige project is begin deze maand gestart.

“Op dit moment komen de klanten vooral uit de stad Utrecht. Met de gemeente Utrecht hebben we een contract over een financiële vergoeding voor een beperkt aantal klanten. Daarmee kunnen we onze kosten nog niet dekken”, vertelt winkelmanager Trijntje Knaapen.
We kunnen en willen graag meer werkzoekenden uit de doelgroep helpen. De gemeente Utrecht wil niet méér bijdragen maar wij zien kansen bij de gemeenten in de regio. Daarom gaat een aantal vrijwilligers gemeenten in de regio benaderen voor samenwerking bij het bereiken van de doelgroep binnen hun gemeente. We gaan ook kijken of we met deze gemeenten ook een financiële vergoeding kunnen afspreken”, vervolgt ze.  Zo kunnen nog veel meer werkzoekenden gebruik maken van de service van Dress for Success. Ook de financiële basis en daarmee de continuïteit van Dress for Success Utrecht wordt op deze manier verstevigd. De vrijwilligers zijn al aangetrokken en krijgen een opleiding. Ze gaan niet alleen contacten leggen, maar ook presentaties verzorgen.

Dress for Success Utrecht heeft voor dit project financiering gekregen van twee fondsen, het VSBfonds en het Kansfonds. “Daar zijn we heel blij mee. De kosten zijn hiermee voor het eerste jaar gedekt. Voor het tweede jaar zoeken we nog naar andere fondsen”, aldus Trijntje.

Ook Rotterdam actief buiten de eigen stadsgrenzen

Dress for Success Rotterdam is al enige tijd actief buiten de eigen stadsgrenzen. Zij hebben dit jaar een aantal succesvolle overeenkomsten gesloten met omliggende Gemeenten. “We zijn erg blij dat we op deze manier nog meer werkzoekenden kunnen bereiken en adviseren. Daarnaast geeft de overeenkomst met deze partijen ons meer financiële armslag om onze winkel nog professioneler te kunnen draaien”, aldus relatiemanager Marjon Blok.

Voor Stroomopwaarts, een samenwerkingsverband van de sociale diensten van Schiedam, Vlaardingen en Maasluis, worden miniworkshops in de winkel gegeven. Daarna wordt individueel aan de slag gegaan met de deelnemers en wordt hen advies op maat gegeven. Stroomopwaarts is in contact gekomen met Dress Rotterdam door eerdere goede ervaringen met workshops in Amsterdam.

Binnen de AanZet trainingen, een nieuwe groepsgewijze re-integratietraining van de gemeente  Gouda, verzorgt Dress Rotterdam workshops  ‘Persoonlijke presentatie’. Centraal in het verhaal is de boodschap: Persoonlijke presentatie is een essentieel onderdeel van je sollicitatie. Wat past bij jou en de branche waar jij je op richt? Wat wordt er van je verwacht qua uiterlijke presentatie? Aandacht hiervoor geeft zelfvertrouwen en verhoogt je slagingskans!
De workshops vinden plaats op locatie. Daarnaast zijn alle deelnemers van harte welkom in de winkel voor een persoonlijk advies. “Van de deelnemers aan de workshops krijgt Dress Rotterdam goede reacties. Zij vinden het informatief, leuk en gezellig en geven aan dat de workshop hen meer bewust maakt van hun eigen mogelijkheden om invloed te hebben op hun presentatie”, verklaart Marjon.