Nieuwe vestiging Dress for Success in Hoogezand-Sappemeer

30-08-2017

Op 4 september zal de commissaris van de Koning in Groningen, René Paas, de gerestylde Kledingbank Maxima en een nieuwe winkel van Dress for Success openen in Hoogezand-Sappemeer. Het wordt de tiende Dress for Successwinkel in Nederland, bedoeld voor de hele provincie Groningen. De nieuwe vestiging is een shop-in-a-shop in Kledingbank Maxima.

Dress for Success Hoogezand-Sappemeer is een initiatief van Henk Slagter, voorzitter van het samenwerkingsverband van Kledingbanken Maxima. Vijf jaar geleden was de kledingbank in Hoogezand-Sappemeer de eerste van Kledingbank Maxima. Inmiddels zijn er zes vestigingen in de provincie Groningen: in Sappemeer, Veendam, Winschoten, Stad, Delfzijl en Winsum. Gemeenten en provincie Groningen dragen bij in de kosten.

Droom komt uit
“Het was onze droom om in onze Kedingbank een winkel van Dress for Success te vestigen. We beschikken al over een winkel met voldoende ruimte, 400 m² en over voldoende kleding. Naast de winkel hebben we een aparte vestiging gemaakt voor Dress for Success, waar mensen op afspraak kleding kunnen uitkiezen en passen en waar ruimte is voor een persoonlijk gesprek en begeleiding door onze vrijwilligers”, verklaart Slagter.

 

Vooral vrouwen een stap verder helpen
“Groningen is in Nederland de provincie met de hoogste werkloosheid, namelijk 8,5%, vervolgt Slageter. “We willen graag mensen, vooral veel vrouwen, een stap verder helpen, op weg naar een betaalde baan en economische zelfstandigheid. Als vrouwen thuis blijven, ontwikkelen ze zich niet. In de maatschappij kom je verder en hoor je erbij. Voor kinderen is moeder het belangrijkste rolmodel. Een moeder met werk is een goed voorbeeld voor de kinderen. We kunnen mensen met een minimuminkomen en met een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek verder op weg helpen.”

Nieuwe vestiging past bij strategie
Anne Bliek, voorzitter van Dress for Success Nederland, is heel blij met de nieuwe vestiging in Hoogezand-Sappemeer. “Dit past in onze strategie, een vestiging erbij in het noorden van ons land. In de provincie Groningen hadden we die nog niet, wel in Friesland, in Leeuwarden.”
Ook over het concept shop-in-shop is Bliek enthousiast. “Bij een werkbezoek aan de Kledingbank was ik onder de indruk van de organisatie, de gedrevenheid en het enthousiasme van het bestuur en vrijwilligers. We hebben geholpen bij het indienen van de aanvraag bij Dress for Success Worldwide. Dat was gelukkig snel geregeld. Hopelijk volgen er meer van dit soort initiatieven die we van harte ondersteunen, zodat nog meer mensen economisch zelfstandig worden en kunnen meedoen in onze maatschappij.”

Succesvolle aanpak
De betrokken vrijwilligers van Dress for Success kunnen het verschil maken en onze aanpak werkt, benadrukt Bliek. “De winkels behalen een hoog resultaat, ruim 60% van de klanten bereikt zijn doel: het vinden van (vrijwilligers)werk, een stage of de start van een bedrijf. Ook is de klanttevredenheid hoog: gemiddeld een 8,9.”