• Goed gekleed op weg naar een baan
  • En ook op weg naar uitzendwerk, een stageplek, vrijwilligerswerk, of als ZZP-er
  • Niet alleen passende kleding, maar ook advies!

Verslag van een kleedsessie bij Dress for Success Rotterdam

Vorig jaar had ik een kleedsessie bij Dress for Success aan het Rijnhoutplein te Rotterdam. Bij binnenkomst word ik hartelijk ontvangen door Nettie winkelmanager, Marlies en Whitney beide Dress adviseurs. Ik krijg koffie en het Corona-protocol wordt doorgenomen. Na het invoeren van de bij de afspraak horende gegevens gaan we, volgens protocol getooid met mondkapjes, meteen aan de slag. Allereerst wordt er een foto van mij gemaakt, de situatie ‘voor’ alle schermutselingen.

Een broek op de paspop vind ik erg leuk, hemel en aarde wordt bewogen deze eraf te krijgen. Dat blijkt geen sinecure, de pop houdt om het maar zo te zeggen flink zijn poot stijf. Uiteindelijk, met een beetje hulp van de kleedklant, mijn persoontje, wordt dit varkentje gewassen en ga ik met een setje de kleedkamer in. Oh ja, en een paar nette zwarte schoenen van Greve om het af te maken.

De dames nemen de tijd, denken mee qua profiel en de identiteit qua job search. Wat wil je uitstralen? Bij mij komen we uit op casual chic, een hippe nette broek met een oranje blouse. Nooit gedacht dat dat een kleur was die mij zou staan! Dit wordt afgemaakt met een colbert en een gilet van Oger, uit een ruime donatie die de shop onlangs ten deel viel. Ik voel me echt het mannetje, mooi in het ‘pak’ met een kleurrijke twist.

Zo, alleen nog even een paar ‘na’-foto’s: met blouse en broek, met blouse, broek en gilet en met blouse, broek en colbert. Klaar is Kees, in dit geval Ruud.

Het is een unieke ervaring een kleedsessie mee te maken. Ik ben een prachtige set kleding én schoenen rijker! De outfit mag ik gewoon houden. Dankzij alle prachtige donaties kan ik, en met mij vele werkzoekende lotgenoten, stralend naar een volgend sollicitatiegesprek.

Ze zeggen wel eens ‘Kleren maken de man’. Bij Dress for Succes maken de aldaar aanwezige Dress adviseurs dit waar. De dames ,en een enkele man, maken met kleding en goed advies de man/vrouw. Prachtig dat dit soort initiatieven bestaan, want een beetje extra vertrouwen kweken door er ‘goed’ en lekker in je vel uit te zien, dat scheelt de helft. Dames, bedankt!


«   »