Klantadviseur Alice Dress for Success Eindhoven: Als de bel gaat aan de Marconilaan in Eindhoven!

Gepubliceerd op 8 juli 2021 om 12:00

Zomaar een dag bij Dress for Success aan de Marconilaan in Eindhoven. De bel gaat op nummer 28. Eén van mijn collega’s opent de deur om kleding aan te nemen van een donateur. Wellicht heeft u ook wel eens iets ingebracht, maar wat gebeurt er nu eigenlijk met uw kleding nadat u de moeite heeft genomen om dit af te geven?

Even een stukje beeldvorming: Momenteel zitten wij in een (heel) oud woonhuis, compleet met twee zolders, een garage en allerlei kleine kamertjes, ingebouwde kasten en doorgangetjes. Hier zijn we erg blij mee omdat we nogal wat ruimte nodig hebben.

De ingebrachte kleding komt meestal in vuilniszakken binnen. Soms in een mooie tas of koffer en dan is onze eerste taak om de kleding snel uit te laden en gaat de koffer of mooie tas weer mee terug. Vervolgens is de eerste gang van de kleding de trap op waar wij de kleding controleren op bruikbaarheid (lees: “sollicitatiewaardig”). Een losse naad of iets dergelijks komt terecht onder de naaimachine van onze kundige coupeuse Marjan. Kleding die niet door onze strenge keuring komt daalt weer af naar beneden en vindt een voorlopig onderkomen in de garage. Deze items gaan zeker niet verloren want zij worden graag in ontvangst genomen door een volgend goed doel zoals Stichting Awesome, Stichting Ervaring die staat of Blijf van mijn lijf.

Wat is goedgekeurd daalt ook weer af naar beneden en komt in het “washok” terecht waarna het wéér naar boven gaat voor de strijk en wordt verdeeld over de verschillende ruimtes. Wij hebben een herenkamer, schoenen- en tassen zolder, een jassenkast, twee dameskamers een ondergoed/panty/sokken/stropdassenkast, bakken voor sjaals, ladekasten met tops en andere bovenkleding en dan natuurlijk nog de “winkel” zoals wij deze noemen waar de klanten worden ontvangen voor het styling-advies.

In deze ruimte komt de kleding uiteindelijk terecht waar deze voor is bedoeld, namelijk bij onze klanten die op weg zijn naar een baan. Neemt u voor het uiteindelijke resultaat eens een kijkje op onze Facebook en Instagram waar wij regelmatig zogenaamde voor- en nafoto’s plaatsen.