Klantadviseur Alice over haar werk bij Dress for Success Eindhoven

Gepubliceerd op 21 januari 2021 om 14:07

 “En de man liep kaarsrecht en vol zelfvertrouwen de trap op.”

Na jarenlang op scholen te hebben gewerkt als luizen-, knutsel- en voorleesmoeder zocht ik toen de kids allemaal uitgevlogen waren naar iets meer diepgang in mijn carriére als vrijwilliger. Zo kwam ik terecht bij Dress for Success. Naast mijn werk als o.a. interieurstylist en adviseur in de herenmode leek dit mij een mooie aanvulling.

 

Wat een warm bad was dat! Ik leerde en leer nog steeds veel van mijn collega’s en van de workshops die wij soms aangeboden krijgen. Maar nog meer leer ik van onze klanten, de werkzoekenden die wij als adviseur een paar uurtjes aandacht mogen geven en vaak, als dat lukt ook een beetje zelfvertrouwen. Nederigheid, verwondering, dankbaarheid…. allerlei emoties komen bij mij voorbij.

 

Zo herinner ik mij nog heel goed één van de eerste klanten die ik mocht helpen. Op een ochtend komt er een grote man binnen maar hij leek klein omdat hij zichzelf ook letterlijk klein maakte. Een beetje in elkaar gedoken vertelde hij zijn eigen, bloeiende bedrijf te zijn kwijtgeraakt en vervolgens ook zijn vrouw, gezin, vrienden etc. Voor de functie waarnaar hij ging solliciteren besloten wij na overleg met de man om voor een kostuum te kiezen. En wat er toen gebeurde vergeet ik nooit meer. Wij vonden een prachtig, goed passend kostuum en maakten de outfit af met een fris overhemd, een riem en bijpassende schoenen. Toen de man voor de spiegel ging staan groeide hij letterlijk enkele centimeters; hij ging rechtop staan en liep kaarsrecht en vol zelfvertrouwen de trap op voor de foto. De man heeft de baan overigens gekregen.